Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Стефан Шилев, ГЕРБ: Правителството на Промяната провали изграждането на физкултурни салони в Пловдив

Четири физкултурни салона трябваше да се изградят в Пловдив според Решение на Министерски съвет с премиер Бойко Борисов от 2019 – в СУ „Свети Седмочисленици“, СУ „Софроний Врачански“, ОУ „Душо Хаджидеков“ и СУ „Найден Геров”.
Средствата са отпуснати още същата година, а в допълнение са проведени процедури и има избран изпълнител още през 2021 г.
Нито един от тези салони обаче не е построен по времето на четворната коалиция с участието на ПП-ДБ. Министерството на младежта и спорта тогава пренасочва средствата за други цели, припомни доцент Стефан Шилев – четвърти в кандидатската листа на ГЕРБ-СДС в Пловдив.
Спортът и физическата активност на децата е в основата на нормалното им развитие, на регулиране на теглото, на отклоняване от екраните на телефоните и като цяло на здравословното им развитие. Осъзнавайки тези постулати, последното правителство на ГЕРБ модернизира цялостно над 500 образователни институции и инвестира в отделни елементи на физическата среда във всички останали. Финансирахме строежа на 12 нови училища и надстрояване на други 44.
„Инвестирахме в ремонта и оборудването на физкултурни салони, спортни площадки, ученически общежития, класни стаи и кабинети, създаването достъпна архитектурна среда”, изброи доцент Шилев.
Той допълни, че сред приоритетите в програмата на ГЕРБ са инвестициите в образователна инфраструктура чрез изграждането на 10 нови училища в най-големите градове и надстрояването на други 50 училища с цел преминаване към едносменен режим, обновяването на поне една спортна площадка във всяко училище, строеж на физкултурни салони в 100 училища (25 годишно), изграждане на площадки за безопасност на движението по пътищата в 500 училища и детски градини, създаване на необходимата достъпна архитектурна среда навсякъде, където е необходима. Ще бъде реализирана и програма за модерно обзавеждане и оборудване на класни стаи и кабинети.
„Заедно с това ще удвоим студентските и ученическите стипендии и ще увеличим двойно подкрепата за българските неделни училища в чужбина.
Това е само една малка част от грижата ни за образованието и образователната инфраструктура в страната и в Пловдив. Доказали сме, че изпълняваме обещанията си”, категоричен е Стефан Шилев.
За да се осъществи всичко това, на 2-ри април гласувайте с № 2 в бюлетината. Преференция 104, призова той.

Публикувана на
25 Март 2023 година