Новина от категория България
Архив на публикациите

Лена захапа Слави

Със запор на сметките се е сдобил лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов, научи Lupa.bg. Блокирани са средствата на компанията „Седем осми“ АД, притежавана основно от Дългия, по гражданското дело за клевета и уронване на името, заведено от Лена Бориславова.
От Софийския градски съд коментираха, че към момента още не е ясно дали сумата по сметките е по-голяма от исковата молба за 40 000 лева и дали в бъдеще ще отменят част от запора до размера на иска.Припомняме, че Лена Бориславова, кандидат-депутат на „Продължаваме промяната“ в 24-ти МИР в София заведе гражданското дело срещу сценаристите на Слави Трифонов заради вулгарната „Песен за Лена“. Тя беше тиражирана в социалните мрежи и партийната телевизия „7/8“. В нея Бориславова е главен герой, а текстът прекрачва всякакви граници на политическа сатира с добър вкус. В иска си Бориславова обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи.
"Седем осми" АД е дружеството, с което Трифонов работи от години. Компанията реализира милиони левове приходи и се води съсобственик на партийната телевизия „7/8". До неотдавна тя бе офшорка, за да не плаща данъци, но в момента, в който Трифонов реши да влиза в политиката, компанията се озова в неговите ръце.
Срещу фирмата на Слави има образувано и производство за дискриминация в Комисията за защита от дискриминация (КЗД). То обаче не е от името на Бориславова, а по сигнал на юрист от Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените.

Публикувана на
24 Март 2023 година