Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пазарджишкият кмет брутален, можел да продаде общината

"Мен централата власт никога не ме е харесвала. Аз съм изключение. Аз съм наистина истински независим. Аз се кандидатирам с подписи. Те викат на Бойко човек - мен Бойко както ме е e***, така не ме е e*** никой и оня к**** Цветанов. Те са милиционери - ако могат да ти вземат нещо, ще ти го вземат".
Нецезурните думи са на пазарджишкия кмет Тодор Попов, който в началото на седмицата обяви, че гледа към пети пореден мандат начело на местната власт там и когото ГЕРБ от години припознава за свой, въпреки че той винаги се кандидатира сам и е независим. Попов е дал интервю за "Капитал", в което се жалва от проверките срещу семейството му, включително и съпругата му, която има участие в турбобутафорията край Варна "Исторически парк", където пък "акциите" държи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов чрез ветренските стратези - патриоти и националисти.
"Аз съм най-проверяваният кмет в България във всяко едно отношение - лични финанси, жена ми. На мен всички ми търсят, проверки ми правят. С тая къща, която ме направиха зорлем известен. Кой няма къща, знаеш ли колко струва един декар в Паталеница - това да не е Монако, то струва 5 хил./дка.
Жената я разкостиха от проверки - с едни варненци направи тоя големия парк, развиват се, има мащаб. И какво откриха - нищо. Ние като дойдат избори, почваме да говорим кой каква кола кара, в каква къща живее, каква любовница има. И така тръгват легендите", коментира Попов.
В интервюто той най-сетне разкрива и подробности около отнемането на шофьорската му книжка след дълга съдебна сага и рой самоотводи на съдии по делото. Кметът бе заловен от катаджии през 2021 г., като отказа да даде проба на дрегера и това му коства немалка глоба плюс отнемане на свидетелството:
"Горе сме с моите кметове. А, за кметовете - аз тук наистина съм, както казват, кмет-феодал, тежък феодал, най-тежкият феодал. В общинския съвет аз имам от 41 - 28 които ме подкрепят. Мога да продам общината. От 31 кмета имам 30 мои кмета в общината. Та, отиваме събираме се с кметовете да си правим парти. Те ме слагат на външно подслушване - с кола слушат всичко, което си говорим". На въпроса - кои те - МВР ли?, пазарджишкият градоначалник допълва:
"Е, който трябва. На Бойко Рашков аз му бях любимец. Когато аз бях младши съдия, той беше следовател в Пазарджик. По принцип мен на тея сбирки ме кара шофьор. За тези години в Пазарджик никой не ме е видял пиян или подпийнал дори. Най-лесния начин е да те прецакат по този начин.
Тръгвам аз отгоре и съм пил две-три чаши вино - аз толкова и пия като цяло. Проверяващите не са от Пазарджик, щом не са наши, те са пратени от някого, те тук нямат правомощия, те го организират, виждат, че съм тръгнал сам и най-вероятно съм пил нещо. На 400 метра от вкъщи ме спират. Един дрегер винаги могат да ти го нагласят.
Отказах го и го обжалвах. Чакахме местни, защото те не могат да пишат актове на територията на Пазарджик. Една година и 2 месеца бях без книжка. Въпросът е, че е гадно отношението. На другия ден дойдоха шест автомобила в общината - ДАНС, НАП и пр. Аз съм им най-трън в очите, защото аз не си мълча и им казвам истината", добавя Попов. /лупа

Публикувана на
23 Март 2023 година