Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Блю-блю-блю-канари“ , „Ботев“ се завърна на Колежа

Футболистите на „Ботев“ и феновете на отбора се завърнаха на стадион „Христо Ботев“ след малко повече от 9 години отсъствие. Това се случи само ден преди голямото градско дерби срещу Локомотив. Повече от 3000 привърженици на „канарчетата“ бяха на трибуните и възпламениха бомбички и димки при появата на играчите от отбора на терена на намиращия се в довършителни строителни работи стадион.
С песни и пиротехническо шоу бултрасите нахъсаха „канарчетата“ за утрешното дерби.
Стадион „Христо Ботев“, известен като „Колежа“, беше разрушен през 2014 г., за да бъде издигнато напълно ново съоръжение на неговото място. Отборът пък се премести да играе на клубната база в Коматево. Дълго време обаче строежът беше замразен, но вече е почни готов и се очаква съвсем скоро „Ботев“ отново да домакинства на стадиона си.
Заявеният срок за завършване на строежа е 31 март, за да може „Колежа“ да вземе лиценз до средата на месец април и двубоят с „Левски“ в последния уикенд на април да се проведе на обновения стадион.
„Чувството е неописуемо. Тези хора чакат това да се случи толкова години и то е съвсем близо. Чувствам се горд, че имам възможност да бъда тук и се надявам това да бъде началото на нещо много голямо. Всички от отбора нямат търпение да играят на този стадион. Всички в тима знаят за какво става въпрос и са много щастливи от факта, че ще имат шанса да играят тук“, заяви капитанът Виктор Генев. /блиц

Blue Canaries
Синьо канарче ,от клон на клон
Пращаш по вятъра своя зов.
Синьо канарче , напразно чакаш
Да се върне в гнездото ,
който отиде далече.
Всяко цвете от моята градина
върху стъблото е клюмнало
И слуша изплашено
Твоята тъжна приказка.
Върху клоните на
големия бор
На твоето гнездо забравено
Чува се вечер
Отчаяното повикване ,
Откъдето беше тръгнал.
Синьо канарче , което повери на вятъра
Тъжните ноти
на твоята бушуваща душа.

Публикувана на
18 Март 2023 година