Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Самоуби се бивша попфолк певица в Кючука

34-годишна бивша попфолк певица е била открита мъртва в "Кючук Париж", съобщиха от полицията. Мария Георгиева е скочилата от шестия етаж на блок към 22 часа на 5 март. Случаят все още не е оповестен официално.
Екипите на МВР и на Спешна помощ констатират настъпилата смърт. Причината за трагедията се разследва. Нейни близки, обаче смятат, че не е възможно тя да е сложила сама край на живота си.
В последните години Мария работила като фризьорка. От Димитровград е, но купила апартамент в район "Южен" със заем. Успяла да развие успешна дейност и си плащала без проблем кредита. Не е имала финансови проблеми.
В близкото минало се изявявала като фолкпевица. Тя била част от трио "Спасителките", което има няколко успешни песни.
Малко преди да бъде открита мъртва, тя говорила с майка си по телефона за детето си. Уговорили се то да остане при баба си да пренощува, а тя да го вземе на следващия ден. Малко след това тялото й било открито пред блока от минувачи.
"Според нас има нещо нередно. Пералнята в апартамента й е работела, вратата била отключена, а тя винаги заключваше. Освен това кой би пуснал пералнята, след което да тръгне да се самоубива. Мария беше борбена и никога не би направила това. Всичко случило се е загадка за нас", заявиха нейни роднини. Още по-загадъчно е, че нейна приятелка, също част от триото "Спасителките", умира отново при странни обстоятелства, като официално се съобщава за самоубийство. В края на април 2010 г. 22-годишната Атанаска Гюргакова е паднала от виадукт на 30-ия километър на магистрала "Хемус" в посока Варна. Официална информация за инцидента не била съобщена от МВР, а близките й се съмняват, че би посегнала сама на живота си. По същия начин според тях смъртта й е останала загадка.
Погребението на самоубийцата е било точно на 8 март.

Публикувана на
15 Март 2023 година