Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

8 вида съвместимост между зодиите

Любовта може би е най-объркващото, но и най-красиво чувство, което изпитваме в живота си. Но дали любовният ни живот е предопределен от звездите? Истината е, че не може да се каже само на базата на слънчевия ви знак и този на вашия партньор (или евентуален бъдещ партньор) дали двамата сте съвместими и дали ще създадете тази единствена по рода си връзка, която да ви осигури бъдеще, изпълнено с щастие и удовлетворение. Въпреки това, астрологията и хороскопите имат за цел да насочат всички зодиакални знаци към правилния път, а именно към откриването на истинската любов. Така че, ако си имате кандидат-гадже или сте обвързани отскоро, може би ще искате да разберете повече за това какво казват астролозите за зодиакалната съвместимост.
Има 8 вида съвместимост, базирани на зодиакалните знаци, а ето и кои са те:
1. Между съседни знаци
Първият тип съвместимост е между съседни зодии – Овен – Риби, Овен – Телец, Телец – Близнаци, Близнаци – Рак и т. н. Между хората от тези знаци обикновено има сериозни различия и връзката им често е почти невъзможна или поне много предизвикателна. При този тип двойки обикновено единият партньор винаги се опитва да доминира напълно над другия и така той смазва напълно личните интереси и потенциал на своя любим човек. В резултат на това вторият не се чувства удовлетворен и щастлив в тези отношения. Тук отношенията обикновено са пламенни, със силна сексуална енергия, но лесно преминават от любов към омраза.

2. Между знаци в секстил (през един знак)
Например Козирог с Риби или със Скорпион, Овен с Водолей или с Близнаци, Телец с Рак или с Риби и т. н.
Лесно и приятно ще ви бъде, ако имате връзка с човек, който е на две зодии разстояние от вас. Вашите знаци винаги са от съвместими „елементи“ (например ако половинката ви е воден знак, то вие сте земен знак, като и двата носят или „женска“ или „мъжка“ енергия), което е чудесно. Вероятно ще имате подобни ценности и нагласи относно политиката, отглеждането на деца, съпружеския живот, какви филми да гледате и т. н. Приятелството и комуникацията са отличителните белези на този аспект. По-скоро тук проблемът е поддържането на секси искрата жива, защото хората от тези знаци като че ли са по-подходящи за приятели.
3. Между огъня и въздуха, земята и водата
Комбинацията от огнени знаци (Овен, Лъв, Стрелец) с въздушни знаци (Близнаци, Везни и Водолей), които носят мъжка енергия, както и от земни знаци (Телец, Дева и Козирог) с водни знаци (Рак, Скорпион и Риби), които пък носят женска енергия, е една от най-успешните видове астрологична съвместимост според астролозите. Личностите от тези зодии, които се делят от три знака, се вдъхновяват взаимно, винаги се подкрепят, интересите и подходът им към житейските ситуации почти съвпадат. Проблемите възникват поради факта, че единият партньор често е по-доминиращ от другия.
4. Между противоположни знаци
Това са знаците, които лежат един срещу друг на астрологичното колело: Овен – Везни, Телец – Скорпион, Близнаци – Стрелец, Рак – Козирог, Лъв – Водолей и Дева – Риби.
Въпреки че физическото и емоционално привличане между тях е силно от момента на срещата им, връзката им обикновено не е особено щастлива. Това са партньори, чиито характери са твърде различни и има риск споровете помежду им да са ежедневие. Много често нещата, които ги разделят се оказват доста повече, в сравнение с тези, които ги задържат заедно.
5. Ако ви делят пет знака
Това включва двойките Овен – Дева, Лъв – Козирог, Стрелец – Телец, Телец – Везни, Дева – Водолей, Скорпион – Овен, Риби – Лъв, Близнаци – Скорпион, Рак – Водолей и Везни – Риби.
Тези връзки не са невъзможни, но изискват огромно количество търпение и от двамата партньори, поне докато свикнат един с друг. Причината за това е, че техните гледни точки и отношение към проблемите са коренно различни и темпераментът им също доста се различава. Отнема им време, за да изградят взаимно доверие помежду си, докато животът им непрекъснато се променя. Много често обаче, хората от тези зодии всъщност имат доста сходна ценностна система, което ги сплотява.
6. Между знаци в квадратура
Това са връзките между знаците Овен – Козирог, Овен – Рак, Телец – Лъв, Телец – Водолей, Близнаци – Дева, Близнаци – Риби, Рак – Везни, Козирог – Везни, Дева – Стрелец, Стрелец – Риби, Скорпион – Водолей и Скорпион – Лъв.
Между тях се образува квадрат на зодиакалното колело и отношенията им са съпроводени от постоянна борба за лидерство. Тези взаимоотношения са заредени с енергия, но тя не е фокусирана в една посока, въпреки че ако работят заедно, тези зодии могат да постигнат много. Това обаче се случва много рядко, тъй като напрежението между тях никога не спира.
Квадратният аспект създава една динамика на натискане-дърпане в стил проблеми на строг родител с опърничаво, трудно дете. Това динамично напрежение ще ви държи активни, но няма да е точно това, което искате в любовта. Възможността на „квадратния“ аспект е да ви научи как да правите компромис с партньор със също толкова силна воля като вашата.
7. Между хора от едни и същи знаци
Като Овен – Овен, Телец – Телец, Риби – Риби и т. н. Тези взаимоотношения са тип огледален образ, където партньорите притежават съвпадащи, сходни характери. Те имат еднакви цели, интереси и могат да постигнат съгласие по почти всички практически въпроси. Но за да оцелее една такава връзка, единият от партньорите трябва да бъде по-толерантен и отстъпчив.
8. Между знаци от една и съща стихия
Връзките между знаци, принадлежащи на една и съща стихия – огън (между Овен, Лъв и Стрелец), вода (Рак, Скорпион и Риби), въздух (Близнаци, Везни и Водолей) или земя (Телец, Козирог и Дева) обикновено са най-успешни и всички астролози са единодушни за това. Тези партньори се радват на най-дългите, най-хармонични и стабилни връзки, като бързо намират решения на проблемите и различията помежду си.Tialoto.bg

Публикувана на
02 Февруари 2023 година