Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Туристка разочарована от Дубай, повече нямала да стъпи там

Пътешественичка от руски произход решила да посети една от най-интересните страни в света, след като туристически гид я е промотирал по възможно най-любопитния начин.Наталия Переверзева е била изкушена от екзотични истории за Дубай и решава бързо да стегне куфарите и да се отправи към тази луксозна дестинация.
Когато пристига там обаче Наталия осъзнава, че истината е малко по-различна. Тя реши да сподели всичките си впечатления и да подготви пътуващите след нея, за да има по-малко разочаровани хора. Да, точно така. Разочаровани.
Пътешественичката не е от жените, които Дубай успява да плени със скъпи бутици и светлинни ефекти. Оказва се, че истината е малко по-различна и Наталия разказа подрбно в какво се изразява тя:
Обиколката започва от "Резиденцията на шейха"
Защо в кавички? Да, защото това не е резиденция. И паркингът е далеч от него. И можете да отидете малко по-близо пеша около 200 метра, но освен растения по пътя до резиденцията, скулптури на коне и фонтани, които се виждат в далечината, няма да видите нищо.
Спомням си думите на водача: „Интересно. Там ходят пауни“. Какво представляват пауните? :) Може и да са на територията, но определено не на паркинга и не на входа на портала.
Всъщност това не е „гледна точка“, а място, където ще бъдете прехвърлени в общ автобус. Със същия успех резиденцията на шейха може да се види и от пътя.
Когато ви кажат, че обиколката ви включва резиденцията на шейха, вие си мислите, че част от парка е предназначена за екскурзии. Е, поне приблизително беше възможно да се създаде впечатление. Разбирам, че мюсюлманската култура е много различна. И не може да има откритост в резиденцията на кралското семейство. Но защо да го обявяват за място на проверка?
Второ местоположение: ресторанти и магазини
Е, наистина. Казват, че тоалетната на институцията е нейното лице. Е, тоалетната тук е по-лоша от тоалетните на бензиностанциите в Русия. Дори и бедните.
Според попълването на институцията. Единствената мисъл след посещението на това място: „И това ли могат и искат да ни покажат в Дубай? Наистина ли? Наистина ли няма какво да се види тук? Жалко, бях права, че освен сградите тук няма какво да се види. Това са моите лични мисли. Но всички хора в автобуса бяха недоволни. И има 40 от тях.
Опърпано мръсно място (наистина мръсно, подовете на стълбите не са мити от дни). Килими, боядисани със златна нишка, подредени и окачени по стените. Статуетки със стрази. всички. Екскурзоводът дори не ни каза нищо за това място. А лично на мен ми направи впечатление, че тя самата не остана с особено приятни впечатления от това място. Сякаш са длъжни да отидат там, та изведнъж някой да си купи нещо. Което изглежда изключително рядко.
Но въпреки това носят, развалят настроението на хората и губят време. Това наистина е много досадно.
Стария пазар и Дубай Венеция
Място за трима. Мащабът на Венеция е малък. Пазар - интересно беше да чуя как са се строили сградите преди и за формата на пазара в древността. Благодаря на екскурзовода. Да, съгласна съм, че това място не трябва да се изключва от програмата. Но мисля, че може да е добро място за начало. И двете предишни места наистина са изключени. Е, срамота.
Следващото място отново е загуба на време
Отново нереалистични очаквания. Хотел Парус? Е, можете да видите част от него от пътя. Да, имам по-добър изглед от прозореца на стаята. Хотел " Атлантис " през късче море? Да, вижда се от пътя. Разказът на гида за вътрешното съдържание на тези хотели е много по-интересен. Там щяха да организират екскурзии с хеликоптер, както правят в Ню Йорк.
Бях лично на обиколка с хеликоптер, струва си парите. От там поне гледките щяха да са наистина красиви. И така - тълпата на брега, през реката от морето - хотелът. Е, това е така.блиц

Публикувана на
01 Февруари 2023 година