Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Майка: Детето ми припадна в училище, оставили го да лежи като куче

Майка твърди, че детето й почти е колабирало в училище и не му е обърнато никакво внимание. То е имало силни болки в корема и плачело. По-късно момичето било транспортирано от родителите и оперирано по спешност в „Пирогов”.
„Детето ми звънна, плачейки, че има резки болки в корема. Тя ме молеше да я взема и ми обясняваше, че умира от болка. От стола се е качила в класната стая, седнала на чина и болките станали още по-резки. След това излязла в коридора и се свлякла на земята”, обясни майката на детето.
Жената се възмущава, че учителят в часа не се е поинтересувал защо детето излиза. „В коридора се свлича на земята. Друга госпожа излиза, вижда я, пита какво й е и когато разбира, че ми се е обадила, влиза в стаята. Никой не сигнализира, че това дете е на земята като куче”, добави майката.
От епикризата от болницата става ясно, че момичето е било с остър апендикс. Майката твърди, че от училището никой не се е свързал с нея. Не я попитали и дали детето е добре. „Когато разбраха, че съм извикала медии, започнаха, през трети лица, да ми казват, че е хубаво да откажа интервюто, защото ще заведат колективен съдебен иск срещу мен”, възмутена е тя.
От училището обясниха в позиция, че са прегледали камерите и са разговаряли с учителите, предаде Нова телевизия. Преподавателите са обърнали внимание на момичето и са му предложили да го заведат до фелдшера, но то отказало, като обяснило, че майка му ще го вземе.

Публикувана на
31 Януари 2023 година