Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Даскалици млатиха директорка на училище пред 1000 ученика

Директорка на училище е била бита от учителки в столичния район "Красно село". За срамния случай съобщи общинският съветник Грета Стефанова на заседанието на комисията по образование и култура към СОС. Тя поиска от колегите си да вземат отношение по случая и да съдействат за разрешаване на конфликта между двете враждуващи страни, за да не стават учениците и друг път свидетели на подобни сценки.
Според Стефанова, цитирана от сайта Столица.бг, "между 800 и 1000 деца са гледали този цирк". Не става ясно обаче коя е пострадалата директорка, както и кои учители са участвали в побоя.
"И това е в центъра на София. Трудното съвместно съжителство на двете училища (142 ОУ „Веселин Ханчев“ и 203 ПЕГ "Свети Методий" в една сграда) е проблем, който остава нерешен от години", допълни общинският съветник.
Шефът на дирекция "Образование" в Столичната община Мария Минчева потвърди, че има проблем между директорите на двете общински училища.
"Дирекцията води активна кореспонденция както с директорите, така и с районната администрация за изясняване на нещата. От Столичната община са дали указания, но между двете директорки има остър личен конфликт и не може да се постигне консенсус", обясни тя генезиса на проблема.
По думите на Минчева такива двойки училища в една сграда има и в други райони на София, но случаят в "Красно село" е единствен. Проведени са много срещи, като неофициално кметът на района Росина Станиславова е съобщила в писмо, че ще подкрепи сливането на двете училища, добави още Минчева.лупа

Публикувана на
24 Януари 2023 година