Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Злодеят, масов убиец от Лос Анжелис, се самоубил

Убиецът на десет души на тържество за Лунната нова година в събота вечер в град Монтерей парк в щата Калифорния се е самоубил, докато полицията се е приближавала към микробус, с който той се опитвал да избяга, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес.
Шерифът на окръг Лос Анджелис Робърт Луна идентифицира заподозрения като 72-годишния Хуу Цан Тран.
Монтерей парк, който се намира на около 16 км източно от центъра на Лос Анджелис, е с население от 60 000 души, мнозинството от които са с азиатски произход. В събота там започна двудневен фестивал, който е една от най-големите прояви по случай Лунната нова година в Южна Калифорния.

Според информацията нападателят открил огън по събралите се да честват празника в бална зала. При стрелбата са загинали десет души, а други десет са ранени. Сред жертвите има петима мъже и пет жени.
Властите съобщиха, че същият извършител вероятно се опитал да атакува и втори парти център, този път в град Алхамбра, но не успял, защото присъстващите успели да му отнемат оръжието. Микробусът, в който бил заподозреният, е открит в Торънс, друг град със значително население с азиатски произход, на близо 35 километра от второто местопрестъпление.
Засега властите не съобщават какъв е вероятният мотив за нападението.
Американският президент Джо Байдън заяви, че мислите му са с жертвите и ранените и че е инструктирал федералните власти да окажат подкрепа на разследването.
Това е петото масово убийство в САЩ за месеца, както и най-смъртоносното от 24 май насам, когато 21 души бяха убити при нападение в начално училище в град Ювалди, Тексас.дарикнюз

Публикувана на
23 Януари 2023 година