Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Шеф на болница подкара линейка, за да спаси жена

Шефът на болницата в Карлово подкара линейка, за да спаси живота на блъсната жена. До ситуацията се стигнало, след като станало ясно, че няма свободен спешен екип.
„Не е нещо необичайно. Всеки лекар би постъпил по този начин, защото първо ние сме хора, след това лекари или управители”, сподели д-р Обрейко Обрейков, цитиран от Нова тв.
„Бях в болницата, когато получих обаждане за съдействие, че трябва шофьор. Наложи се да откликна самия аз”, допълни управителят на болница „Д-р Киро Попов“.
Жена от Видин пък почина, докато чака линейка. Според близките ѝ спешният екип е пристигнал след 35 минути, но вече е било късно. Издъхналата излизала от работа, станало ѝ лошо и паднала на земята. Колегите ѝ веднага се обадили на телефон 112, но тя не дочакала помощта и починала пред очите им, съобщава NOVA.
Диана Маринова е внучка на починалата жена. Казва, че веднага, след като на баба ѝ ѝ прилошало, нейни колежки ѝ се обадили, за да дойде на място. Пристигнала за 5 минути, а Димитринка все още била жива. „Втори път, докато аз пристигна, те са се обадили на 112. На 16-атата минута аз звънях трети път на 112. Казаха ми, че преди 10 минути е трябвало да има линейка при нас, а аз им обясних, че линейка при нас няма”, твърди Диана. Когато лекарите дошли, констатирали смъртта на баба ѝ.
Пристигналите на място полицаи също установили, че линейката се е забавила с 35 минути.От Спешния център във Видин заявиха, че в същата нощ са имали технически проблем – наложи се да рестартират компютъра, на който получават сигнали. Признават, че е имало закъснение, но отричат то да е било 35 минути.

Публикувана на
23 Януари 2023 година