Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Габи е моята едничка дъщеря, милото ми, смазана е от болка, рядък рак я погубва!”

„Казвам се Станимира и ще ви споделя историята на моята едничка дъщеря Габи на 13 годиви. Диагностицирана е с рядък и агресивен рак. Измина точно година, откакто непосилната болка се нейно превърна в ежедневие.”, започва разказа си пред „Пловдивмедия” страдащата майка. Кошмарни диагнози - остеопороза, коксартроза, болест на Пертес. Последната и най-ужасната, потвърдена след биопсия, е Сарком на Юинг. Със смазващия курс на химио- и лъчетерапия болката е още по-страшна.

Катя КАЗАКОВА
Към момента Габи е с над 60% некроза на тазобедрената кост. Наложителна е операция за подмяна на костта с имплант и премахване на тумора. За лечението ѝ в Турция са необходими по първоначална оценка около 500 000 лева.
„МИЛИ ХОРА, НАДЕЖДАТА НИ Е ВЪВ ВАС!!! МОЛЯ ВИ ЗА ПОМОЩ! МОЛЯ ВИ ЗА НАДЕЖДА ЗА ЖИВОТА НА ЕДИНСТВЕНАТА МИ ДЪЩЕРЯ!”, проплаква клетата жена, която също има тежко заболяване.
След рконсултации с лекари от клиники в различни държави, насочили се към Германия. Тъй като Габи вече беше преминала няколко химиотерапии и лъчетерапии в България, специалистите посъветвали да не сменят рязко протокола, по който тя се лекува,. Този вид рак бързо развивал резистентност. В Германия има специализирани Центрове за Саркоми, както и медици със специалност туморна ортопедия и хирургия. След дълга комуникация успели да запазят дата за операцията на Габи в град Есен – 26-ти януари т.г. На 16 януари били на консултация при проф. Хардес и проф. Теге. Те обяснили какво ще представлява операцията, показали им прототип на протезата. Направили рентгенография на таза на Габи, за да измерят костта й и да поръчат да се изработи протеза.
Следващите дни ще се свържат отново с тяху, за да ни информират какво предстои . Как ще продължи лечението зависило от това как ще протече операцията, която ще е около 4 часа, какъв обхват на резекция на тумора ще постигнат. Много важно било доколко ще е успешно поставянето на протезата, дали ще възникнат някакви усложнения, тъй като е чуждо тяло за организма, както и каква ще е оценката на Патологията след като обработят биопсията от тумора.
„Мамо, как ще съберем 200 000 лева, това са ужасно много пари. Нямам ли шанс?”, отчаяна е Габи. И само си вдъхва надежда: „Хората са добри! Те няма да ни оставят сами, нали!”.
Желаещите да помогнат:
BG52FINV91501317645832
Габриела Павлинова Хаджиева

Публикувана на
20 Януари 2023 година