Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Възпитателка в частна забавачка прати дете в болница с ритник в слабините

За пореден ужасяващ случай на насилие в детска градина, съобщи майка на сериозно пострадало дете, като обяви кошмара публично в социалните мрежи. Татяна Узун е родител на 5-годишно момченце, което праща срещу солидна месечна такса, в частната "Цветна градина Монтесори"-
Спокойствието й, че детето е на сигурно място, секва, след като получава обаждане от възпитателката с несвързани изречения, че нещо неприятно се е случило с 5-годишния й син Ади. Когато отива на място, на улица "Джовани Горини" 3 в центъра на София, разбира, че е за спешна хоспитализация след нечовешко насилие, упражнено върху него.
Заведено е за спешна операция в Институт "Пирогов" с разкъсвания и хематоми по члена след брутален ритник от въпросната "педагожка", която абсурдно твърди, че то просто е прищипало слабините си.
Момченцето е било със сменени дрехи. И нещо повече - половият му орган е бил "привързан" с къс тоалетна хартия под слиповете, докато детето още е кървяло.
Директорката на забавачката Цвета Борисова заяви, че готви ответно дело срещу майката Татяна Узун за уронване на престижа на детското заведение. "Защото написаното от нея е доста некоректно. Няма нищо доказано, само твърдения на майката. Затова мисля да си търся правата по съдебен ред", каза тя. На въпрос къде се разминава истината между преживяното, тя заяви, че нямало да коментира. Имало разследване, а възпитателката, причинила този кошмар, била задържана непосредствено след "инцидента".
аЕто и целия разказ на майката:
"Много се двоумих дали да споделя с този пост какво се случи с големия ни син наскоро в една от “хубавите” частни детски градини в центъра на София, и ако не беше наглото поведение на директорката и въпросната учителка, вероятно щях да си замълча. Все пак реших да споделя с цел всички родителите, които имат интерес и/или възнамеряват да посещават тази детска градина да вземат по-добро информирано решение.
Действието се развива в частна детска градина “Цветна градина Монтесори” филиал на улица Джовани Горини 3. Малко след 17 ч получавам обаждане от една от двете дежурни учителки Василка, в което тя започва с “Няма ли да си дойдете да си приберете детето?”. Бях много учудена тъй като часът е 5 следобед, а ние всяка вечер прибираме детето между 17:30 и 18:00, детската градина работи до 18:00.
Обясних, че съм на път и попитах дали нещо се е случило, за да ми звънне.
Учителката Василка изведнъж започна да говори много несвързано, “той ме удари по крака, аз само си изпънах крака, ами той се удари… има кръв…”. Живеем наблизо, изтичах с 5 месечната ни дъщеричка в бебеносеща раница до градината. Наближавайки градината чух въпросната жена да му се кара на двора “ти какво си мислиш и на мен ми е обидно да ме ритат”.
По думите й конфликта се е получил заради яке и Ади я ритнал по крака. Свалих му гащите и видях парче тоалетна хартия залепена с лепенка на пениса му. Разлепих и видях, че все още кърви. Забелязах, че е преоблечен в други гащи и панталон, а дамата ми подаде мокрите му дрехи с думи, че ги е била изпрала. Тръгнахме към Пирогов където постъпихме с разкъсано контузна рана, кръвонасядане, хематоми на пениса (копирано от епикризата). Наложи се спешна операция и четиридневен престой. Месец по-късно той все още е вкъщи и се възстановява с различни лекарства.
С цялата си наглост въпросна учителката и директорката първоначално се опитаха да омаловажат случилото си, как при момчетата това често се получава, особенно ако не са били “забелени” добре и как дори те самите могат да “се прищипят с ластика на гащичките”. Бях в шок, разкъсано- контузна рана и хематоми не се получава от “прищипано с гащички”.лупа

Публикувана на
07 Декември 2022 година