Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Държат куче само, на тереса в центъра на Пловдив, завързано за синджир!!!

Куче живее завързано със синджир на тераса, възмущават се очевидци. Това става в къща на улица „Войнишка слава“ 6. Постройката в момента няма постоянни обитатели.
Джеси е оставена почти постоянно сама и рядко някой я обслужва. Хранят я едва веднъж-два пъти в седмицата, твърдят съседи. Държат я в стар шкаф без врати, в който не иска да влиза.
„Така е от много месеци. Вечерно време вие оглушително, не можем да спим. Един мъж идва от време на време да чисти терасата. Докато го прави, я отвързва и пуска по улиците да се разкарва сама. При един такъв случай нападна кучето на една жена, която крещеше за помощ. Видях ситуацията от терасата, като през това време мъжът продължаваше да стои в двора. Не се отзова. “, споделя пред съседка.
Според нея самотата и гладът провокират Джеси да проявява агресивно поведение към хора и други животни. Подозронията се, че лошото отношение към кучето е нарочно. Така се цели провокиране на инстинктите му. То е порода Ваймаранер и често се извежда от мъже, вероятно с цел лов.
Няколко пъти Джеси е изчезвала от терасата. За нея било писано в станиците за изгубени домашни любимци. Последният случай бил от 5 декември. Съседи осе надяват за кучето да се намери нов дом и стопани, които да полагат адекватни грижи. трафикнюз

Публикувана на
06 Декември 2022 година