Новина от категория Интимно
Архив на публикациите

4 секс пози за по-голяма интимност

Няма съмнение, че определени секс пози улесняват не само физическата интимност, но и подпомагат емоционалната връзка между партньорите. Зрителният контакт, целувките, погалванията, доверието и наблюдаването на партньора са емоционални допълнения към чисто физическото изживяване на секса. Разберете кои секс пози позволяват на двойките да надхвърлят сетивното секс преживяване, засилвайки интимността помежду им.
„Дръж ме“
При тази секс поза мъжът е хванал жената така, все едно тя току-що е скочила в ръцете му. От тук и нейното име – дръж ме или хвани ме. Краката на жената са увити около кръста на мъжа, а ръцете ѝ – около врата му. За по-голяма устойчивост гърбът на жената може да се подпре на стената, но без това да ѝ причинява дискомфорт. Тази секс поза е благоприятна за бавни движения, страстни целувки и подходящи думи.
Лъжичка
Въпреки че при тази секс поза няма зрителен контакт, тя създава интензивна емоционална свързаност, тъй като мъжът е „предпазва“ жената с цялото си тяло. Позата лъжичка всъщност е много подходяща за докосване, стискане, триене и държане на ръце, което може да бъде невероятно интимно по време на секс. Тази секс поза също така се смята за една от най-добрите за достигане на женски оргазъм – особено ако се включи и стимулиране на клитора.
Лотос
Секс поза лотос също се нарежда сред най-интимните секс пози. При нея мъжът е седнал с кръстосани крака, жената е върху него, като е увила ръцете и краката си около неговото тяло. Телата на партньорите са преплетени и двамата са лице в лице. Нуждата от по-бавни и чувствени движения в тази поза добавя романтична интензивност на сексуалното преживяване.
Мисионерска поза
Неслучайно мисионерската поза е може би най-разпространената и практикувана секс поза от двойките. Тя позволява телата на мъжа и жената да са в пълна близост – тоест пълен контакт между двете тела. Подходяща е за целувки, прегръдки, погалване, говорене и разбира се, зрителен контакт. Всичко, от което партньорите имат нужда, за да увеличат интимността помежду си.

Публикувана на
19 Октомври 2022 година