Новина от категория България
Архив на публикациите

Спас Шуманов от пловдивската листа на ГЕРБ-СДС: Когато не гласуват „отвратените“, управляват „отвратителните“!

Спас Шуманов е кандидат за депутат под №5 от листата на ГЕРБ- СДС за 16 МИР- гр. Пловдив. Семеен, с две деца. Има две висши образования- право и финанси. Работи в частния бизнес от 20 години. Бил е изпълнителен директор и в борда на директорите на Летище Пловдив ЕАД. През 2021г. след тежки преговори успява да привлече компанията Wizz Air, а с другия нискотарифен превозвач - Ryanair, постига договореност да увеличи своите маршрути.
Катя КАЗАКОВА

„Правителството на Промяната довежда до прекратяване на преговори с авиокомпании и карго оператори, като най-фрапиращ е случаят с втората най-голяма нискотарифна авиокомпания в Европа.“, твърди кандидат-депутатът. Убеден е, че след изборите, ако ГЕРБ се върне на власт, ще направи възможно летището отново да възвърне позициите си.
„Основната ми цел, като бъдещ депутат, е да запазим досегашния данъчен модел, което е много важно в тези тежки времена. Корпоративният данък и данък общ доход не трябва да се увеличават. Достатъчно е страдал българският народ. Идват тежки времена.”, предупреждава Спас Шуманов.
Влиза в политиката с учредяването на ПП „ГЕРБ”. Една от причините е, че много хора стават аполитични, отвратени от политическия живот. „Отказват да гласуват. Но когато не гласуват „отвратените“ , управляват „отвратителните”, припомня той.
„Говорят, че има растеж, но той се дължи на поскъпването на стоките. В същото време потребителската кошница рязко е намаляла. Хората нямат пари и купуват само най-необходимото. Със същите пари, купуват много по-малко стоки. Трудно оцеляват. Всички политически сили трябва да го осъзнаят. Трябва да сме обединени, за да можем да вдигнем на крака тази държава. Твърде малко сме като нация, за да си позволим да правим още експерименти. ПП и Четворната коалиция имаха възможност да управляват, но нищо не направиха. От тяхното безхаберие цялата цена ще бъде платена от българския народ. Този бюджетен дефицит, който се получава ще доведе още повече до обедняване на населението. И нашето спасение във фондовете на ЕС. Има и заявени за България големи инвеститори. Ако тези инвестиции се случат в България, и успеем да се възползваме от фондовете на ЕС, в рамките на 3-4 години ще има над 15 милиарда лева на година преки инвестиции. Това са страшно много пари и ще има голям икономически ефект за държавата ни, а съответно това ще подобри положението на населението ни.“, обяснява бъдещият депутат.
И допълва: „Много е важно хората да се чувстват спокойни, здрави и сигурни. На гласоподавателите им омръзна да попадат случайни лица в Народното събрание. На това трябва да се сложи вече край. Не е правилно човек, който не се е доказал, като експерт в определена област да бъде депутат. Това е законодателен орган, там се коват законите. Важно е да върнем доверието в Народното събрание. Затова призовавам пловдивчани – Не се подвеждайте по празни обещания! Тежка е ситуацията и трябва бързо да се действа. Всяко забавяне води до тежки последици за икономиката ни. Да не се окаже, че сме изпуснали всички възможности, от които сме можели да се възползваме като държава.
Не е нормално България да има най-големият процент на инфлация в Източна Европа, който значително надвишава този в страни като Северна Македония, Гърция, Румъния.
Това означава, че предишните управляващи не са взели правилните и адекватни решения.
А цената за всяка грешка в икономиката ни ще плати българският народ. Под риск са поставени заплатите на служителите от държавния сектор, пенсиите. Защото не се планираше нищо. Всичко се решаваше месец за месец.“
Спас Шуманов е завършил образованието си с отличен успех. Имал е възможност да учи и в западни университети. Но остава в България. Прави бизнес у нас. „Преминах през държавния и частния сектор, като успях да придобия значителен професионален опит, за да съм в състояние да помогна на държавата,такава е позицията на кандидат-депутата в листатата на ГЕРБ-СДС с бюлетина 24 и преференциален номер 105.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувана на
29 Септември 2022 година