Новина от категория България
Архив на публикациите

ГЕРБ, ДБ и ДПС вариант за правителство

Кандидат-депутатът от ГЕРБ Делян Добрев представи в студиото на "Лице в лице" по Би Ти Ви собствено социологическо проучване и на базата на него анализира, че ГЕРБ ще са първи на изборите и ще направят всичко възможно да съставят широко правителство. Според сметките му "Продължаваме Промяната", която на предишните парламентарни избори беше на първо място, сега ще се срине на четвърта позиция.
Ето как нареди Добрев политическите сили и евентуалните им народни представители в парламента след вота на 2 октомври:
Първа политическа сила ще е ГЕРБ със 75-80 депутати.На второ място след нея се нарежда "Възраждане" с 45-50 депутати.Третото място ще бъде заето от ДПС, които ще успеят да вкарат около 40 депутати."Продължаваме Промяната" се срива категорично до четвърта позиция с под 30 народни представители. БСП ще е пета с 25-30 парламентаристи. ДБ - с около 25 депутати.
Делян Добрев увери, че ГЕРБ като първа политическа сила ще направи всичко възможно да състави кабинет - не тяснопартиен, а на коалиционен принцип, съставен от партиите, изповядващи евроатлантическите ценности, в които той включи ДБ и ДПС.
„С тях и с Демократична България (ДБ) ще разговаряме. Надеждата ни е в ДБ, защото с тях имаме припокриване на приоритетите. ПП категорично са лява партия, но са евроатлантици“, посочи той.
„В момента на нашата икономика ѝ е паднало кръвното и се намира в драматична ситуация", изрази се образно бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма в кабинета на Бойко Борисов.

Публикувана на
29 Септември 2022 година