Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Психиатърката д-р Цветеслава Гълъбова: Такъв недоумяващ поглед не бях виждала, такова нищоказване!

Д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски“ направи анализ във фейсбука си след вчерашния дебат по bTV, изпълнен със скандали, при който Кирил Петков се включи неканен на мястото на Венко Сабрутев.Вижте коментара на експерта:
След дебата по бТВ вече не знам какво да мисля, освен че наистина е нужно партиите да правят вътрешен подбор на кадрите си дали са психологически пригодни да носят огромната отговорност да управляват България, да определят съдбините ни.
Видях "политици" без грам политическа култура да водят политически дебат, без умения в тази сфера, повтаряйки опорки от "комуникационните" си стратегии.
Та тези хора не споменаха и дума за огромния ни проблем, наречен ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА. Те си говориха за газ, за данъци, за корупция, а забравиха, че няма хора, че българите измират или напускат страната. Та ние сме първи по смъртност в света. За какви данъчни политики и инвестиции си говорите, след като няма българи.
Потресена съм от жалкото "ниво" на тези политици. Та това са хора, които не знаят, не могат и не искат да правят политика и да управляват. За тях политиката и властта са един афродизиак, една дъвка за балончета, която те разтягат, както им е удобно и се състезават чие балонче ще стане по-голямо и ще се пукне по-шумно.
Най-промотираните кандидати за власт са немощни и недъгави интелектуално, емоционално и социално. Това са хора, които нямат реална представа за себе си. Те живеят в паралелна на нашата реалност, а знаем, че паралелите не се пресичат.
Най-изумителен за мен беше г-н Кирил Петков - бивш министър-председател на България. Такава безопомощност и недоумяващ поглед не бях виждала скоро. А и не знам дали изобщо съм виждала. Та този човек не можа да отговори смислено и директно на нито един въпрос. Отговорите бяха "покрай въпроса" и повтаряха единествено и само написаното в "комуникационната стратегия" на партията.
Такова нищоказване и пълна безпомощност от зрял мъж, с образование и вече опит на много високо политическо ниво, са маркер за много сериозни дефицити.
Нямам против хората с такива дефицити, но не желая и не смятам, че мястото им е на най-високите държавни позиции. И тези дефицити не са свързани с ментални заболявания, а с морал и личностови качества. И са много тежки, непростимо тежки за позицията, която заемаше и властта, към която се е целеустремил.
Аз видях едно напълно безпомощно и неуправно дете, което не знае след поредната беля какво оправдание да измисли. Не, този човек няма място на държавния връх. Опасно е за страната да ни управлява човек, който иска всичко да се опакова като маркетингов продукт, да е красиво, пък вътре каквото ще да е.
Зад красивите му напудрени приказки отново се крие жажда за власт и лично обогатяване.
Да, уважаеми реални и фб приятели, положението ни е много тежко. И няма да се измъкнем лесно.лупа, със съкращение

Публикувана на
29 Септември 2022 година