Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Новата Малка русалка плаши децата

„Тя е черна! Мамо, тя е черна!“, развълнувано крещи момиченце, а причина за реакцията му е смуглата Ариел след като Disney показа първия тийзър на предстоящата премиера на филма "Малката русалка", в който главната роля отиде при чернокожа актриса. Вместо буйна коса, красавицата е с дредове и черна кожа. Явно смуглата Малка русалка ще претърпи грандиозно фиаско. Това се доказва от вълната от критики, която не може да бъде спряна.
Успехът на предстоящия филм за приключенията на Малката русалка е под сериозна заплаха. И проблемът на лентата се крие не само в необичайния за героя цвят на кожата. Според филмови критици, проектът ще се провали поради неприкосновеността на главния герой. Шоурънърите на Disney изоставиха канона, излагайки на риск репутацията си. „Когато един герой се промени драстично, това е досадно. Изглежда, сякаш създателите се намесват във въображението ни “, обясняват критици.
Публикуваният трейлър веднага беше бомбардиран с нехаресвания и критични коментари. "Решиха да направят римейк на класика и получиха естествена реакция. Disney ти разруши детската мечта на милиони хора". Образът на Ариел се изпълнява от актрисата Холи Бейли. Създателите смятат, че младият талант се вписва идеално в историята на момиче, което в името на мечтата си да види света над водата е готово да се откаже от красивия си глас. „Новите големи истории на Disney са отражение на класиката през призмата на новото време. Във всички останали случаи можем да гледаме колкото си искаме старата Малка русалка. Днес трябва да го разгледаме от 2022-2023 г., където стандартите се променят“, обясняват създателите на лентата.
Още по време на обявяването на актьорския състав мнозина бяха възмутени, че афроамериканка ще играе Малката русалка. Disney трябваше да отстоява позицията си. Когато излезе тийзърът, този спор пламна с нова сила. Видеото получи повече от милион нехаресвания в YouTube, а Холи Бейли стана обект на обидни коментари. Самата актриса също отговори на критиките: „Не обръщам внимание на негативното, чувствам, че всичко ще бъде наред. Когато бях малка, плувайки в басейна, си представях, че съм русалка. Никога не съм мислила, че това ще се сбъдне. Заснемането на филма беше най-хубавото преживяване в живота ми.“
Премиерата на лентата е предвидена за май 2023 година. /труд

Публикувана на
24 Септември 2022 година