Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Как се взима булка от Виетнам

В Китай има поне 30 милиона мъже на възраст за женене, които не могат да си намерят съпруга и търсят алтернативи - например вносна булка от Виетнам, за която трафикантите взимат по около 5000 евро, разказва "Дойче веле".
Лан отлично си спомня деня, в който майка й просто не се връща от пазара и изчезва. По-късно Лан научава от чичо си, че майка ѝ е в Китай. Чичото обещава на момичето да му помогне да отиде при майка си.
Историите от планинските райони на Северен Виетнам, напомнящи на тази на Лан, са много. Разстоянието от нейното село до границата с Китай е едва няколко километра. "Беше вече нощ, когато чичо ми ме преведе през границата", разказва Лан. "Там ме чакаше една жена. Тя обеща да ме заведе при майка ми. Но когато стигнахме до другия бряг на Червената река, майка ми не беше там."
Вместо да се срещне с майка си, самата тя била продадена за булка на едно китайско семейство. Незаконно и без брачно свидетелство, тийнейджърката трябвало да изпълнява ролята на съпруга против волята си. След няколко месеца успяла да избяга. Случайни минувачи отвели в полицията плачещото момиче, което не знаело и дума китайски.
Според виетнамското правителство между 2011 и 2017 г. са били регистрирани 6000 подобни случая на трафик на жени.лупа

Публикувана на
22 Септември 2022 година