Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Млад мъж от наводнено село мизерства

Апел за даряване на дрехи и обувки за млад мъж от Богдан, изгубил цялото си имущество, отправиха в социалните мрежи доброволци, които през уикенда за пореден път са се включили в разчистването на Карловския регион, пострадал много сериозно при огромното водно бедствие от началото на месеца.
Мъжът се казва Милен, 92-ри набор е. Изкарал е късмет, защото по време на приливната вълна е бил на работа. Къщата му е разрушена, тя е една от първите, посрещнали бедствието. Освен името, на Милен му е останала и една торба дрехи. Автомобилът, който е бил пред дома му, все още не е намерен.
Въпреки нещастието, което го е сполетяло, Милен всеки ден е с лопата или кирка по дворовете на хората, казват за него другите доброволци. В момента той спи при приятели, които са го подслонили.
От доброволното формирование "Мейдей" се ангажират, че ще направят всичко възможно, за да помогнат на този българин. Уведомена е и Националната асоциация на доброволците в България.
На първо време обаче на Милен му трябват дрехи и обувки. Доброволците призовават още, ако някой може да помогне и с парични средства, да го направи, като се свърже с формированието им в социалните мрежи. /дарик

Публикувана на
20 Септември 2022 година