Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Писъци в болница, пациент нападна медицинска сестра

Пореден случай на агресия срещу медик. Медицинска сестра е нападната в спешното на пернишката болница, докато се опитвала да зашие раната на пациент. Нападателят е задържан за 24 часа.
В късния следобед санитарката Милена Томова чува писъците на колежката си медицинска сестра, която е с пациент с порезна рана на ръката в хирургичния кабинет на спешното, информира bTV.
„Лицето беше на земята и този, който участваше като побойник, риташе. Вероятно я е скубал, защото при огледа на органите на реда имаше кичур коса“, казва Милена Томова.
Медицинската сестра веднага е прегледана и настанена в неврологичното отделение, където ще остане под наблюдение в следващите дни.
Оказа се, че от скенера няма данни за мозъчен кръвоизлив. Жената е контактна, но е с комоцио. Леко комоцио има, мозъчно сътресение“, обясни д-р Даниела Стойчева, дежурен лекар
От пресцентъра на МВР съобщиха, че нападателят е на 30 години от пернишкия квартал "Рудничар". Според очевидци бил е в нетрезво състояние.
От персонала на болницата посочват, че агресията в спешното е нещо обичайно, а това личи и от дупки в стените след блъскане. блиц

Публикувана на
20 Септември 2022 година