Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Какви „избори“, бе, хора?! В Подбалкана животът на стoтици отиде под водата!!!

Постоянно по новините кънтят новини за предстоящите избори, политика, мръсотия. А там, в Подбалкана, 5 села бедстват. Там нашите семейства, приятели и познати загубиха всичко, загубиха домовете си, спомените си, мечтите си. Там целият живот на стотици хора отиде под водата.

Борислава РАНЧЕВА
Природата отвръща на това, което ѝ се дава. Незаконно изсечените гори, непочистените и неподдържани речни корита, човешката и политическата немарливост доведоха до това положение.
А днес слушаме за „избори“. Какви „избори“, бе, хора?! С тия милиони, които ще се похарчат за предизборни кампании и простотии, може да бъдат подпомогнати тези хора там, в закътаните села на Подбалкана, на които животът им отиде под водата.
Нямам думи, с които да опиша трагедията. Мога само да споделя лични снимки от дома или това, което до оня ден беше дом на нашето семейство в с. Богдан.
Мъжът ми е от там, семейството му, вече наше семейство, живеят там. Но сега домът е напълно съсипан, не знам какво ще се прави, ще трябва хората сами с помощ от близки и роднини да се справят, защото съм убедена, че държавата няма да помогне по никакъв начин. Единствено браво на военните и пожарната, адмирации.
Но оттук нататък идва най-трудното.
Единственото, за което блгодарим, е, че те са живи и здрави, както и всички наши приятели и хора там.
В този момент можем само да бъдем мислено с вас и ако въобще е възможно, да ви вдъхваме някакви сили.
Обичаме ви.
Днес аз съм Богдан, Каравелово, Столетово, Слатина и Розино! Днес аз съм Подбалкана.

Публикувана на
18 Септември 2022 година