Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Д-р Щонова изригна: Това е долно!

„Когато прочетох това помислих, че халюцинирам. Замръзнах. Всичките ми представи за хуманност и съвест се разпиляха“, с тези думи започва пост на красивата докторка Неделя Щонова в личния й фейсбук профил.
Повод за възмущението й е информация, че пациент с карцином на простатата осъди болница, след като се оказва излъган, че туморът му е бил отстранен. От думите й стана ясно, че за случая разказа адвокатът по медицинско право Мария Шаркова, която представлява пострадалия по гражданското дело в съда. Ето какво още пише д-р Щонова за ужаса (публикуваме думите й без редакторска намеса):
„Историята на Я. Х. накратко е следната:
Той постъпва в болницата за да бъде опериран от рак на простатата. Лечебното заведение обаче няма право да извършва операции на простата, защото не разполага с екипа, изискван от медицинския стандарт. Вместо да уведомят пациента, лекарите пристъпват към операция, като отчитат към здравната каса, че оперират чревна непроходимост. Това е и вписано в медицинските документи, като уж покрай това са извадили и простатата на пациента. Уведомяват пациента, че простатата е премахната, а заедно с нея и откритият карцином.
По-късно обаче се установява, че пациентът е излъган - органът му е бил само частично отстранен, а ракът оставен вътре в него и в резултат той, ракът, продължавал да се развива в организма на човека.
Като следствие от тази лъжа процесът авансира. След множество изследвания се оказва, че повторна операция не е възможна и пациентът преживява лъчелечение, като до края на живота си ще бъде и на хормонална терапия.
Съдът приема за лекарска грешка некачественото лечение, заради което заболяването на пациента прогресира.”
Това направо е разстрелващо!
Що за увреден човек и мозък трябва да си, за да правиш имитация на лечение?!
И да излъжеш пациент с рак по този безочлив и брутален начин?
И да му причиниш всички последващи усложнения и страдания?! На него и близките му?! Защо?!?!
За пари?!
Това е долно и противоестествено.
Случката ехти в главата ми като свръхзвуков писък. /блиц, със съкращение

Публикувана на
06 Август 2022 година