Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Командосът-парашутист излезе от кома, нямат пари да го излекуват

Командосът Мирослав Павлов, който в средата на май претърпя сериозен инцидент при парашутен скок, се събуди от комата. Бавно съзвръща функционалните възможности на тялото си. Добрата новина съобщиха от Силите за специални операции.
"Седмица след инцидента никой не даваше гаранции, че той ще се събуди от комата, в която беше изпаднал след тежката закрита дифузна черепно-мозъчна травма. Днес, три месеца по-късно, с-на Павлов вече е в съзнание, разговаря с близките си, с медиците от Военна болница.
Сега има нужда от интензивно лечение и специална рехабилитация, които да помогнат за връщането му към нормален начин на живот", пише във фесйбук страницата на Силите за специални операции.
От там е инициирана кампания за ежемесечно събиране на средства на доброволен принцип за подпомагане на лечението му. За възстановяването му е необходимо в кратко време да се събере сума от 150 000 евро, която е непосилна за неговите близки.
Средствата са необходими за специализирана рехабилитация, медикаментозно лечение и транспортиране до болничното заведение в чужбина, като на този етап е разговаряно с болници в Турция и Израел.
"Обръщаме се към Вас с молба - помогнете ни да съберем нужните средства за лечението на Мирослав и да дадем шанс на един достоен военнослужещ от Специалните сили на Българската армия да си върне живота!!!", зоват колегите му.
Дарителската сметка е:
„УНИКРЕДИТ БУЛБАНК“ АД
IBAN: BG69UNCR70001525005765
BIC: UNCRBGSF
Валута: ЛЕВА
Титуляр: Мирослав Павлов Павлов
PayPal: help_miroslav@abv.bg

Шокиращо е, че армията не е в състояние да задели тези 150 000 евро за лечението на военен, пострадал при изпълнение на служебните си задължения. „Значи имаме милиарди да плащаме за американските самолети, а дребни пари за здравето на бг командос – няма, ще просим от хората!“, коментират с възмущение запасняци Командосът пострада на 13 май при изпълнение на планирани учебно-тренировъчни парашутни скокове на летище „Чешнегирово". Той бе откаран незабавно с вертолет Ми-17 в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив, където му се оказа специализирана медицинска помощ. По случая бе назначена проверка и разследване от Военно-окръжна прокуратура - Пловдив и органите на Служба „Военна полиция“.

Публикувана на
05 Август 2022 година