Новина от категория Бг клюки
Архив на публикациите

Васко Кеца дава пари за барелефа на Дякона в Кипър

„Благодаря на всички, които дойдоха да ме гледат. Благодаря и на посланика на България в Кипър Веселин Вълчев, че успяхме да направим нещо хубаво за хората в Никозия“, сподели естрадната легенда Васил Найденов, писа България Днес. Той пя на живо повече от три часа на българските емигранти, а накрая сподели, че дарява парите от концерта.
Средствата, събрани от билети, преди месеци той предаде във фонда на българската общност в Кипър за поставянето на барелеф на Васил Левски. Сега той присъства на откриването на готовия паметник на Апостола. Така и местните ученици ще могат да честват един от най-великите българи, подчерта Васко Кеца.
До ден днешен изпълнителят, който пълни всички зали, в които пее, не е получил своята пенсия. За осма поредна година той не може да вземе и лев от държавата. 71-годишният певец успя с хиляди мъки да задвижи процедурата едва през 2020-та година, когато го увериха, че документите му са приети и решението по тях ще излезе съвсем скоро. Така две години по-късно естрадното величие не е получило и стотинка в банковата си сметка, а и нямал представа кога това ще се случи.

Публикувана на
02 Август 2022 година