Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Гребната база стана като писта на Монте Карло

Невиждано шоу направи Дейвид Култард, легендата на Формула 1, на Гребната база. Със своя болид той кара по пешеходните алеи като на пистата в Монте Карло.Стотици зрители зрители бяха заели по трибуните или около тях, за да щракнат паметно то събитие. Автомобилния ас направи четири излизания с болида си.

Шоупрограмата откри оркестър "100 каба гайди". Изпълнението на музикантите развълнува зрителите, а силната амплитуда от емоции остана до края на вечерта.
Докато Дейвид Култард правеше почивки от обиколките, български музиканти, артисти и спортисти забавляваха публиката. Впечатлиха двата модифицирани Дрифт таксите, управлявани от жени. Ина Русинова и Силвия Дамянова показаха ефектно въртене на гуми с машини от близо 400 конски сили.
Едно от дрифт такситата изчезна за минути от погледие. Когато се появи отново, от него слезе Маги Джанаварова. Певицата изпя някои от най-популярните си парчета. Второто музикално изпълнение бе на рап звездата 100 кила.. Той пристигна с екстравагантно камионче на Red Bull под съпровода на гайди.
Програмата продължи с демонстрация на водна формула от българските асове Емил Емилов и Виктор Любенов. Двамата направиха няколко обиколки из гребния канап, демонстрирайки мощността на водните формули.
Малко по-късно адреналинът отново бе вдигнат от Култард. Той премина с бясна скорост около огражденията.. Всъщност болидът, който гостува в Пловдив, е този, с който през 2011 Култард и екипът на Reb Bull стават световни шампиони при конструкторите.
Освен него публиката видя и най-бързите картинги Кинетик, произведени в България. Те направиха няколко обиколкото трасето. Любопитно за публиката бе това, че те успяха да ускорят почти толкова, колкото автентичен болид на Ф1.
На финала Дейвид Култард направи няколко кръга на място изпилявайки гумите на болида си. Малцина късметлии успяха да се снимат с легендата на Ф1 и болида му. Тези от вас, които не са успели, имат втори шанс.
Bushido club в комплекс "7 POINTS" е мястото, което бившият пилот и екипа на RedBull са избрали за партито. След демонстрацията, болидът ще бъде паркиран пред клуба и всички фенове ще могат да си направят снимки. Домакините на партито са организирали welcome drink за всички гости на Bushido, които ще купонясват с един от най-известните пилоти във Формула 1. публиката. Култард бе посрещнат на Гребната база под съпровода на 100 каба гайди и красиви манекенки.
Сред зрителите бяха куп известни пловдивчани, както и кметът Здравко Димитров.трафик
Снимки Валентина Биларева

Публикувана на
25 Юни 2022 година