Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Ти кой си бе, ти си един пикльо, изчезни от тук!“

„Ти кой си бе, ти си един пикльо, изчезни от тук, излез веднага, иначе аз ще дойда да те изритам!" - за тези думи шефката на 55-а секционна избирателна комисия в Асеновград Анета Георгиева получи оправдателна присъда. Изрекла ги към кандидат-депутата от ДПС Селин Емин на последните избори на 14 ноември м.г.
Обиден публично, той завел дело срещу нея. Асеновградският съд обаче не се произнесе в негова полза заради фактологията по случая.
Около 10 часа в изборния ден в секцията влязла възрастна жена да гласува, с нея бил младеж, който се представил за придружител. Нямал обаче лична карта, за да бъде установено кой е той и председателката на комисията завела жената до машината за гласуване. Там станало ясно, че избирателката не вижда, а и не знае български език. Тогава придружителят й поискал да гласува вместо нея и в комисията възникнало напрежение, защото нямало точни методически указания какво да се прави в такъв нетипичен казус.
В това време в секцията влязъл Селим Емин. Никой не знаел, че е кандидат за народен представител. Не носел и бадж.
Шефката на СИК го попитала кой е той, че да се намесва. Емин обаче започнал да дава указания на председателка и да настоява, че незрящата жена трябва да гласува. Георгиева го помолила да напусне класната стая, но той й казал: „Сега ще видите кой съм аз!“ и започнал да набира непознат номер, както и грубо да бута слушалката към лицето на Георгиева и да й нарежда да говори с човека отсреща. В този момента тя се подразнила много и произнесла цитираните думи.
При това положение съдът намира, че макар и формално Анета Георгиева да е реализирала състава на престъплението обида, тя трябва да е обявена за невинна, както заради действията на Селим Емин преди това, така и заради ниската обществена опасност на случилото се.
Решението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Пловдив.лупа

Публикувана на
22 Май 2022 година