Новина от категория България
Архив на публикациите

Ева от „Тоника“ спря да пее

Най-голямата фурия от обичаната група „Фамилия Тоника“ – Ева Найденова, се е отказала от певческата си кариера и вече не приема никакви концертни участия и изяви.
Вдовицата на Гого Найденов живее самотно в родния си Айтос, далеч от суетата и славата, обградена само от шепа близки приятели.


Певицата взела решението да захвърли микрофона след серията лични трагедии, през които мина. Първо загуби мъжа си, а преди половин година погреба и майка си. От кончината на Гого изминаха 8 години, но Ева продължавала да се буди с мисълта за него. Без никакви притеснения споделя, че усеща присъствието му около себе си.
„Гого ми липсва безумно много, идва в сънищата ми и разговаряме – аз го питам, той ми отговаря. С уточнението, че съм добре психически и не съм луда, аз знам, че Гого е при нас. Усещам го със сетивата си, усещала съм го и на сцената“, казва певицата, която още не е преодоляла смъртта на най-близките си хора.
Майка ѝ си отишла в ръцете ѝ тежко и мъчително. Старицата беше прикована от години на легло и с тежка деменция, а Ева беше неотлъчно до нея. „Казват, че времето лекува, но аз не мисля така. Болката от загубата на близък човек си остава завинаги. Просто се научаваме да живеем с нея, дава ни се някаква мъдрост свише да го преживеем и да разберем, че трябва да се примирим, че всичко си има начало и край. Загубих моя любим Гого, а сега и майка ми. Миналата година си отиде и Ваня Костова, много ми е болно за нея. Тя почина на 64 години, Гого също почина на 64 години, жалко е, че си отидоха толкова млади и двамата“, споделя Ева.
За разлика от редица свои колеги, които пеят до дълбока старост, Ева била на мнение, че човек трябва да спре навреме. „Винаги съм уважавала чувството за мярка и човек трябва да знае кога е време да спре. Същото е и със славата. Животът е най-добрият учител – ако се главозамаеш, бързо ще слезеш на земята. Време е да дадем път на младите изпълнители, защото сега е тяхното време и бъдещето е тяхно. Имаме прекрасни млади дарования с уникални гласове“, категорична е звездата от „Тоника“. Нейната собствена внучка Ева, кръстена на нея, също имала невероятен певчески талант, но засега сцената не я привличала и не искала да прави кариера като баба си и дядо си. Тя е дъщеря на единствения син на Найденови – Димитър, който работи в Англия от години и помага финансово на майка си, която дълго време бе с мизерна пенсия от 200 лева, но от година насам взема и премия за заслуги в размер на 500 лв.ретро

Публикувана на
22 Май 2022 година