Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Кои зодии се отказват лесно и не се борят докрай

Риби
Рибите се отказват, защото са прекалено чувствителни и песимистични. Те постоянно се чудят дали си струва да продължат, като така или иначе нещата няма да се случат. Рибите се отказват дори когато започнат свой собствен проект. Могат да го зарежат по средата, ако видят, че резултатите няма да ги удовлетворят. Те мечтаят работата им да бъде оценена.
Ако няма да са възхитителни в очите на другите, предпочитат да се откажат, докато е време. Така съхраняват егото и крехката си чувствителност. Или поне си мислят, че се съхраняват, защото след това дълго страдат заради неосъществените успехи. Отново се вглеждат в другите. Казват си, че следващия път ще постъпят като някой свой кумир, но това така и не се случва.
Везни
Везните имат големи трудности с поемането на ангажименти. Те се колебаят за всичко, както в работата си, така и в личния си живот. Никога не са сигурни дали взимат правилното решение. Постоянно претеглят плюсовете и минусите. Чудят се, а докато се чудят, пропускат момента.
Ако нещо изглежда прекалено трудно и предизвикателно за тях, те по-скоро ще се откажат, отколкото да продължат да се сблъскват с трудностите по пътя.
Везната иска да се справя добре. Ако не ѝ се получава, тя се отказва. Не може да преглътне провалите и предпочита да си тръгне с гордо вдигната глава. Често съжалява след това.
Не че не искат да се борят. Просто Везните предпочитат да се отдръпнат, ако смятат, че усилията им няма да са увенчани с успех.
Близнаци
Близнаците прекратяват нещата твърде бързо, защото се отегчават и искат да правят нещо друго. Надяват се, че този път ще им е интересно без значение дали става дума за връзка, приятелство, работа, приключение. Те не само отлагат да правят нещо, но и се отказват по средата без да съжаляват за усилията, които са положили до момента. Склонни са да се върнат към ангажимента си след време, когато преценят, че се чувстват готови да продължат.
Проблемът на Близнаците с недовършените проекти с течение на времето е, че просто те губят интерес. Идеята за довършването им се струва все по-малко и по-малко привлекателна.
Рак
Раците са песимистични по природа. Емоциите им често им пречат в поемането на задачи, предизвикателства или да поемат в неизвестна посока. Не са авантюристи. Много са чувствителни и често се съмняват в способностите си. В много случаи приемат за тотален провал дори малки неуспехи, заради което изживяват нещата още по-драматично.
Раците са склонни да приемат всичко твърде навътре, заради което се нараняват лесно. Самоубеждават се, че няма смисъл да продължават, защото и без това няма да се справят, а ще са хвърлили много усилия на вятъра.
Стрелец
Има моменти, в които Стрелците са толкова нетърпеливи, че искат да започнат нещо ново тутакси. Те преустановяват това, с което се занимават в момента и скачат към следващото предизвикателство. Много често това им пречи да доведат докрай нещата. Колегите им ги обвиняват в нехайство и безотговорност, а това не е така. Природата им е твърде импулсивна, за да дълбаят на едно място твърде дълго.
Стрелецът предпочита да се откаже от победата, вместо да работи дълго, упорито и безрезултатно върху нещо, от което дори няма полза. Той вярва, че някой друг би се справил по-добре в случая и предпочита да възложи задачата на него.

Публикувана на
21 Май 2022 година