Новина от категория България
Архив на публикациите

Президентът изпраща абитуриент без Първата дама

Абитуриент изпраща президентът Румен Радев, научи „Ретро“. След броени дни синът му Георги ще отпразнува своето завършване. Наследникът на държавния глава ще триумфира с официален костюм заедно със съучениците си от столичното 138-о училище „Проф. Васил Златарски“. Балната вечер на класа на Георги ще се състои в елитен столичен хотел, а преди това цялата фамилия на абитуриента ще се събере, за да го изпрати подобаващо и да го ориса с добри по-желания по новия му житейски път.

Заради семейното тържество и специалния повод Румен Радев ще седне на една маса с бившата си съпруга и майка на двете му деца Гинка. За последно двамата се събраха заедно преди точно 2 години, когато абитуриентка бе дъщеря им Дарина, която сега е студентка втори курс в НАТФИЗ и жъне успехи на театралната сцена.
За семейната сбирка от Славяново в София ще пристигне и майката на президента Станка, която присъстваше лично и на бала на внучката си. Очаква се и сватята Добринка, майка на първата жена на Радев, да дойде от Пловдив, където живее. Двете пенсионерки са в чудесни отношения и след развода на децата им и чакат фамилните срещи с нетърпение, защото рядко се виждат на живо.
От пиршеството обаче отново ще липсва втората жена на президента Десислава. Тя отсъстваше и от бала на Дарина, тъй като отношенията между нея, предшественичката й в сърцето на Радев - Гинка, както и роднините на държавния глава са обтегнати, макар с децата му първата дама да е показвала, че се разбира добре.
Припомняме, че те често излизат на семейни вечери и гостуват при нея и баща си във вила „Калина“ в „Бояна“. Вероятно Георги Радев ще продължи образованието си в чужбина, макар интересите му в ученическите години да бяха фокусирани върху футболната му кариера. Синът на Радев бе определен като една от най-силните ни млади надежди и още като гимназист бе забелязан от треньорския екип на „Валенсия“, където го взеха на лагер и проби.

Георги играеше в столичния частен футболен клуб „Барокко“, а после бе привлечен при младежите на ЦСКА. Там обаче изкара само един сезон и се отказа от мечтата си да бъде футболист за сметка на учението. Приближени до семейството на президента коментират, че по настояване на родителите си Георги се отдръпнал от спорта в началото на XII клас, за да има достатъчно време да се подготви за матурите и кандидатстудентските си изпити. Към каква специалност обаче се е насочил, те не издават.
Наследникът на Радев няма афинитет към авиацията и едва ли ще го наследи в професията. Роднини не изключват да избере да учи банково дело, повлиян от майка си. Възможно е да заложи и на модерна специалност, свързана с компютри, досущ като повечето си съученици ретро

Публикувана на
19 Май 2022 година