Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Кои са най-добрите дни за подстригване

Днес на мнозина дори не им хрумва, че трябва да подстригвате косата си в определени дни. Обикновено го правим, когато ни падне. Въпреки това от древни времена хората са имали суеверия за това кога е най-добре да си подстрижат косата.
Някои отгатваха за подходящите дни по фазата на Луната, други по хороскопа, а трети по планетите. Смятало се, че подходящото време за подстригване може да стимулира растежа на косата, както и че ще станат по-здрави и красиви. Някои вярват в това, а други- не. Във всеки случай е много интересно да разберете кога си струва да подстрижете косата си според древната забравена мъдрост.
Най-доброто време за подстригване според лунната фаза
Луната придружава Земята в повтарящо се пътуване около Слънцето от около 4 милиарда години. Въпреки че нашият спътник е на 380 000 километра от планетата, нейното влияние върху всичко, което се случва на земята, е огромно. Приливи и отливи, движението на въздушните течения и тектоничните плочи и много други неща, върху които влияе Луната. Дори древните хора са проследили движението на Луната и са съставяли лунен календар.
Кога трябва да подстрижете косата си въз основа на фазите на луната?
Към нарастващата Луна? На пълнолуние? Всичко зависи от това какъв резултат очаквате. Лунният календар се променя всеки месец - за да разберете кой ден е най-подходящ за подстригване, просто трябва да погледнете текущия лунен календар. Когато Луната расте, това е най-доброто време да подстрижете косата си, ако искате тя да я израсне по-бързо. Смята се, че времето между новолуние и пълнолуние стимулира растежа на косата. Колко често трябва да се подстригваме? Кога е най-подходящото време за подстригване, ако искате обратния резултат – по-бавен растеж? Отговорът е последното тримесечие. Това е времето, когато луната постепенно преминава от пълната фаза към новолунието. По това време въздействието й върху земята е много по-слабо. Последното тримесечие е най-доброто време, ако носите къси прически. Астролозите не могат да се разберат дали времето на новолуние и пълнолуние е подходящото време за подстригване. Някои твърдят, че е по-добре да не подстригвате косата си по време на новолуние, други, че това е чудесно време да отрежете отслабената коса. Някои казват, че пълнолунието е добро време, други - само ако се подготвяте за кардинална промяна в прическата.
Кога е най-подходящото време да подстрижете косата си според зодиакалния знак?
Астролозите съветват да комбинирате лунния календар със знака на Зодиака. Докато Луната пътува по небето, тя не просто променя фазите. Тя също пътува през съзвездията на Зодиака. Така придобиват допълнително влияние върху косата и техния растеж. Има голяма разлика кога е най-добре да си подстрижете косата. Когато Луната преминава през съзвездието Овен, по-добре е да не подстригвате косата си. По това време имунитетът на човека е отслабен и косата също отслабва. Когато младата Луна е в съзвездията на Телец или Козирог, това е благоприятно време за подстригване. Те ще растат по-бързо, ще падат по-малко.
Митовете за вашата коса – миене, подстригване и бърз растеж
Косата расте красиво във време, когато Луната е в съзвездията на Везни и Близнаци. Също така е подходящ момент, ако искате да боядисате косата си. Знаците на Риби и Рак забавят растежа на косата, така че това време е идеално за тези с къса коса. Когато Луната преминава през съзвездието Скорпион, косата става по-гъста. Подстригвайки се в такъв момент, рискувате да се скарате със сродната си душа. Стрелецът не отговаря на най-доброто време за подстригване - прическата няма да издържи дълго, а косата ще бъде непокорна. Ако Луната е в съзвездието Лъв, може да си боядисате косата. Цветът ще бъде наситен и дълготраен. Луната във Водолей означава, че трябва да избягвате подстригване.
/Actualno.com

Публикувана на
19 Май 2022 година