Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Не може животът на 3-годишната Бела да зависи от едни хартийки

Благотворителен футболен турнир „ЗАЕДНО ЗА БЕЛА“ ще се проведе в Стамболийски на 4 и 5 юни (събота и неделя) на стадион. „Георги Славков“ с подкрепата на Община Стамболийски и ФК „Тракия-Стамболийски“ , съобщи организаторът на благотворителната инициатива Мариян Бояджиев. Турнирът има за цел да се съберат средства за тригодишната Белослава Бориславова , която се нуждае от средства, за да се пребори с внезапен извънболничен сърдечен арест, вследствие от който получава хипоксия/аноксия на мозъка от липса на кислород.

"Белослава на 12 май м.г. получи внезапен сърдечен арест на площадката докато си играе. Беше констатирана ковид инфекция, която засяга 50% от белия ѝ дроб. В момента диагнозата ѝ е аноксична фипоксична цефалопатия и неоклозивен хидроцефалит", разказа бащата Бисер. Единственият вариант за лечението й е детска болница в Турция. Приятели подемат благотворителна кампания за набиране на средства, създадена е и група във фейсбук Живот за мъничката Бела. Сред организаторите е Пламена Христова, съседка, пред чиито очи е станал инцидентът с Бела.„Започнахме да събираме средства, понежедържавата не помага на децата. Призивът ни е хората да помогнат на това малко дете пак да е при нас, защото не може животът му да зависи от едни хартийки, от едни пари“, казва тя.
Семейството се нуждае от помощ, която ще покрие разходите за животоспасяваща операция и последващата рехабилитация в болница в Турция.
"Искам да помоля всички хора, които виждат и познават Белослава, да помогнат, да ѝ помогнат да се върне, каквато беше преди инцидента", призова таткото.
Бела е много сложен и заплетен случай. До момента за лечението й са заплатени 135 000 евро, но са необходими още средства.
На благотворителния турнир отборите ще са от по шест човека, като няма ограничения за броя на отборите. Те може да са от цялата страна. И през двата дни турнирът ще започва в 9.30 ч. сутринта. „Графикът ще обявим допълнително, след като стане ясно колко отбора са се записали. Таксата за участие на отбор е 100 лева”, пояснява организаторът на благотворителната инициатива Мариян Бояджиев.
Телефонът за записване е: 0877943116.
Дарителска сметка: Fibank
IBAN: BG85FINV91501317557550
BIC: FINVBGSF
За Белослава Бисерова Бориславова

Публикувана на
10 Май 2022 година