Архив на публикациите

Какво правят в Турция, за да се пазят от вируси

Предлагаме ви 8 изпитани мерки срещу всякакви вируси, които живеещите в съседната нам държава - Турция, използват постоянно. Някои от тези препоръки може да ви се сторят странни, но повярвайте, хората там са много отговорни към здравето си и знаят как да се пазят:
1. Запасете се с много мед и краве масло, но органично, това е задължително. Смесете меда с маслото и яжте от тази смес сутрин и обед. Ако ситуацията е много страшна, тогава и вечер.
2. Ако ви е скъпо да си купите повече мед, може да си осигурите петмез. Тази вкусотия е позната и у нас, в България. Приготвя се от варени горски плодове или грозде, но без захар. Петмезът лекува всичко. Има обаче различни видове петмез. Най-често го смесват с тахан и си хапват от вкусотията с хляб.
3. От модерните средства: купете си корен от джинджифил. Настържете джинджифила и смесете с мед и лимони. В тази смес не се слага масло.
4. На обяд си хапнете повечко лук. Нищо, че ако работите, ще се наложи да говорите с хората около вас.
5. Още нещо типично: слагайте във всичките си ястия лютив червен пипер, той помага против много болести.
6. Ако след всички тези манипулации ви заболи стомахът, не се притеснявайте. Айрянът ще ви спаси.
7. Чували ли сте за прочутата “Келе Пача”. Със сигурност ние в България знаем и повечето от нас са опитвали пача, но... свинска. Тази обаче е агнешка пача.
8. И никога не пренебрегвайте молитвата към Бог болестите да ни заобиколят.блиц

Публикувана на
16 Януари 2022 година