Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Какви цветя да държим в спалнята

Стайните растения са перфектната декорация за всеки дом, но те могат да бъдат и изключително полезни за цялостното здраве. Някои от тях могат значително да подобрят качеството на съня ви, тъй като имат мощни успокояващи свойства. Ето кои са петте стайни растения, които лекуват безсъние и успокояват нервите. Изберете някое от тях и го сложете в спалнята си и ще останете изненадани от положителната промяна в състоянието ви.
1.Палма арека (Chrysalidocarpus lutescens)
Това растение има способността да пречиства въздуха и да премахва всички токсини и въглероден диоксид от него. Освен това то отделя влага. Това означава, че неговите ползи са осезаеми най-вече през зимата, когато отоплението изсушава въздуха.
2. Алое вера
Познатото на всички алое вера се счита за най-ефективното растение за пречистване на въздуха от вредни химикали като формалдехид. През нощта то отделя кислород - нещо, което не е характерно за останалите растения. Освен това алое вера отделя летливи вещества, които могат да подсилят имунната система.
3. Фикус Бенджамин
Това е най-доброто растение за пречистване на въздуха и за лекуване на проблемите със съня. То може да отстрани от въздуха повече от 70% бензол, толуен, амоняк и други вредни вещества, които обикновено се отделят от линолеума, ПДЧ и други нискокачествени синтетични материали, използвани в обзавеждането и декорацията на дома. Освен това алоето е способно да елиминира половината от съществуващите микроби от въздуха. Това значително подобрява качеството на съня.
4. Сансевиери
Това цвете се отразява имунната и дихателната система. То е в състояние да облекчи главоболието и да намали високото кръвно налягане. Освен това отделя кислород и поглъща въглеродния диоксид от въздуха през нощта.
5. Папрат Бостън
Това растение е известно още като бостънска папрат и изобилства от етерични масла, флавоноиди и други полезни вещества, които успокояват нервната система и облекчават стреса.
Actualno.com

Публикувана на
16 Януари 2022 година