Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Тровят улично кутре на годинка, служители от хотел го спасяват посред нощ

Агонизиращо кученце е спасено от сигурна смърт миналата вечер. Кутрето, което едва дишало, е забелязано в близост до хотел „Роял спа” във Велинград от окъснели минувачи. Те пускат пост за него във фейсбук.

Катя КАЗАКОВА
 
Първи реагират служители от хотела. Посреднощ е, но те го качват в кола и го водят във ветиринарна клиника „Стилвет“ в Пазарджик. Отварят лечебницата, въпреки късния час. Правят всичко възможно, за да оцелее. Оказва се, че мъникът е бил отровен. Засега не е известно от кого и как.
"Приехме поспешност кучето миналата вечер. Беше много зле. Направихме необходимото, за да живее. Още е на системи, но вече се храни!“ , заяви пред репортер на ПловдивМедия д-р Асен Павлов от клиниката.
Стабилизираното кученце ще остане в клиниката още няколко дена. Търси му се дом, за да не се озове отново на улицата. От хотел „Роял спа” са покрили разходите по лечението му. Черно-бялото сладурче е момченце, няма още годинка.
„Само садист може да посегне на такова безобидно кученце! Това си е чисто убийство, което трябва да бъде санкционирано. Надявам се от полицията да намерят злодея!“, потресена е служителка от „Роял спа“ хотел.
Случаите с посегателства над бездомни кучета напоследък зачестиха. Наскоро 4-5 месечно куче беше обесено край дере по пътя от пазарджишкото село Добровница към главното шосе за Пловдив. Жестокият и брутален акт е станал в петък. На мястото веднага е изпратен автопатрул и дежурна група. По първоначалните данни кучето няма установен собственик и не е регистрирано.
На Бъдни вечер пък собственик на джип“ Сузуки Гранд Витара“ прегази кучето Роска. Тя беше откарана във ветеринарна клиника в Пловдив и докторите я спасиха, преди дни кучето беше изписано. Хора от цял свят изпращат дарения за лечението й, а стотици вече поискаха да я осиновят.
Спасителите на отровеното кученце се надяват, че и за него ще се намерят осиновители. Желаещите да го приютят могат да се обадят в ветеринарния център „Стилвет” в Пазарджик на тел 0897 816 466.

Публикувана на
13 Януари 2022 година