Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Bultras Fight Club възродиха кикбокса в Пловдив

След шестгодишно прекъсване Пловдив отново е домакин на държавното първенство по кикбокс за Купа Бултрас, което се провежда от петък в зала "Сила". Кметът Здравко Димитров го откри официално в събота и даде дума, че ще направи всичко възможно турнирът да се провежда всяка година. На церемонията присъстваха още председателят на Българската федеация по кикбокс и муай тай Галин Димов, зам.-кметът на Пловдив по сигурността Йордан Ставрев, вицепрезидентът на родната федерация по таекуондо и кмет на район „Тракия” Костадин Димитров, както и Стоян Стоянов – управител на Кепитъл секюрити, който е един от спонсорите на първенството.
Катя КАЗАКОВА
сн.:Лили ПЕТРОВА

За участие в Държавното първенство се записали над 200 състезатели от 35 клуба К1 и 15 лоу кик, които водят битки в различни възрастови категории - деца, юноши младша и старша възраст, мъже и жени. Турнирът е последен за годината в календара на българската федерация по кикбокс и муайтай. Пловдивският Bultras Fight Club участва с 32-ма състезатели.
„Нашият спорт е много сериозен, обхваща голяма възростова група – от седегодишни – до мъже и жени.Кикбоксът дава много на децата. Учи ги на дисциплина, на самоконтрол, на уважение. Да можеш да се изправиш всеки път, когато паднеш. Да бъдат с характери, които не се отказват от трудностите.“, коментира пред репортер на ПловдивМедия председателят на БФ по кикбокс и муай тай Галин Димов. И добави: „Познавам момчетата от пловдивския клуб от година и половина. Във федерацията дойдоха Краси Марински и други представители на клуба и решиха да се включат и да развиват наново състезателната дейност. За това време показаха много старание и желание, създадоха много кадърни състезатели. Станаха инициатори и организатори на един от най-сериозните турнири в България.”
„В пловдивския клуб има над 100 състезатели, а участниците в сериозните състезания са над 30 в различни възрастови групи. Костадин Стойков сред мъжете има реален шанс да стане шампион. Митко Иванов – също. Сред най-малките – Виктор Профиров. Очакваме да се представим на ниво и да се преборим за отборната купа.”, представя пловдивчани един от организаторите на първенството Красимир Марински от Bultras Fight Club. „За да станеш добър състезател най-важното е дисциплината. Да създадем у децата желание да бъдат постоянни във всичко, което правят. От тези състезатели стават много стойностни хора.”, обяснява той.
Организаторите са благодарни на спонсорите „Инс ойл” в лицето на Георги Самуилов, Кепитъл секюрити, Трафик секюрити, както и на подкрепата на фенклуба на „Ботев”- Пловдив.
„Подкрепяме този турнир, защото дава възможност на младите хора да показат качествата си на победители!“, коментира бизнесменът Стоян Стоянов.
„Всеки един, който участва на този турнир, има шанс да спечели. Така сме възпитани – да печелим!“, категоричен е Митко.
„Посвещавам всяка победа на моите родители, те ме окуражават да побеждавам!“, признава Виктор.
Представителите на Bultras Fight Club записаха вече няколко победи чрез Костадин Стойков, Кристиян Илиев, Станимир Минчев и Виктор Профиров. В неделя сблъсъците отново стартират в 9:00 часа, а след приключването им ще се проведе и официалното закриване. Входът е свободен.

Публикувана на
11 Декември 2021 година