header

Собствено Търсене

Петък, 26 Май 2017    - КОНТАКТИ -    


мишена

„Помислих, че това е фалшива новина!” Така известният историк Божидар Димитров коментира разразилия се скандал покрай изказването на руския президент Владимир Путин към македонския премиер Георги Иванов за това, че славянската писменост произхожда от македонските земи.

„Истината е следната - по времето на Кирил и Методий Македония от 200 години е била част от България. Така че - каква Македония, какви пет лева. Няма такова нещо! Това, което знаем като официална руска позиция – руският патриарх преди три години заяви, че азбука, писменост и християнство Русия е получила от България.
Руският министър на културата Владимир Мединский заяви също при откриване на изложба на Червения площад, че Русия дължи много на България, включително за писменост и християнство.
Руската академия на науките издаде наскоро „История на славянските литератури”. Там няма македонски раздел. Путин, естествено, знае какво да говори и какво не, може би става въпрос за преиначаване на думите му. Обадиха ми се възмутени хора, видях се с тях и на паметника на българската писменост в Одрин тази сутрин. Вероятно някой се опитва да направи измислен, международен сканадал с фалшиви новини!”
Други историци също коментираха, че на практика Путин казва истината, заявявайки, че славянската писменост е дошла от македонските земи. Защото по онова време там са живели българи и те са били част от българската територия: „Азбуката идва точно от македонските земи, център на една част от които по онези години е Солун, а останалите са в българското царство чак до Адриатическо море"....

от улицата
„Пиронът, който стърчи над останалите, получава удар с чук“


Страната на Изгряващото слънце е символ на мъдрост, търпение и житейска философия, която се прекланя пред величието и силата на природата. Винаги има какво да научим от тeзи извори на познание.

1. Който купува това, от което не се нуждае, един ден продава това, което му трябва.
2. Понякога най-голямото предателство прилича на преданост.
3. По-добре да бъдеш враг на добър човек, отколкото приятел на лош човек.
4. Децата на знаменитостите рядко стават известни.
5. Доброто направено тайно, се възнаграждава наяве.
6. Без обикновени хора, няма и велики хора.
7. Богатство и известност, получени по нечестен път, изчезват като облак.
8. Големият късмет причинява много дребни неприятности.
9. Когато е в излишък и лекарството е отрова.
10. Възпитанието е по-важно от...

балончета
Кой какво го очаква през новата седмица -20-26 май


Овен 21 март – 20 април
Ще се събудите с откровение за бъдещето и с възраждаща се сила за реализация на набелязаните цели и проекти. Използвайте този ден активно и за укрепване на здравето си, направете някои процедури и посетете център за релаксация. В неделя останете със семейството, ограничете кръга от познанства и се пазете от случайни срещи, които могат да разбъркат живота ви. Една изневяра ще ви донесе само неприятности. В понеделник не бъдете активни на работното място. Нищо от това, за което се говори или преговаря, няма да се реализира на практика. Напразно си губите времето, хабите сили и енергия в празни приказки. 23-ти е най-печелившият ден за бизнес инициативи. Ще преодолеете всяко ограничение. Всичко ще тръгне по вода, ще дойдат печалби дори и...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info