header

Собствено Търсене

Петък, 24 Ноември 2017    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


мишена

Мъжете се трогват дори от една елементарна усмивка. Тя е достатъчна за него, за да реши, че го харесвате и да поиска да ви опознае. На всички ни се е случвало да ни покани на среща мъж, когото не харесваме, но ни е неудобно да откажем.
Така се поставяме в ситуация, в която трябва да избираме - да излезем на среща, на която не искаме да ходим, или да превъзмогнем неудобството си и просто да кажем НЕ. Как да постъпим в тази ситуация? Ето няколко съвета, които ще са ви от полза:
Приятели сте
От доста време забелязвате, че един от приятелите ви изпитва нещо повече към вас. Бъдете пряма и му обяснете, че чувствата ви към него са абсолютно приятелски.
Ако мислите, че е по-добре да запазите отношенията си каквито са, елементарно обяснение от сорта на: "Във връзките не ме бива и за момента не искам да започвам такава" би свършило добра работа, стига той да не е прекалено нахален и да продължи да упорства.
Той е непознат
Ако непознат ви заговори и веднага ви покани на среща, а вие не го харесвате, може да му кажете: "Прекалено непознати сме. По-добре първо да се опознаем като приятели и след това да ходим на срещи". Това е деликатен начин да отклоните предложението му.
Колеги сте
Връзките между колеги са доста деликатно нещо и могат да станат повод за доста клюки в офиса. Ако той ви показва, че си пада по вас, но вие не изпитвате нищо към него, обяснете му, че не е нищо персонално към него, но вярвате в правилото да не излизате с колеги. Обмислете добре отказа си, но имайте в предвид, че много такива връзки излизат доста...

от улицата
Когато си с гръб към слънцето, не виждаш друго, освен сянката си


Светли мисли за всеки ден :

1. Щастието няма дълги ръце. То прегръща оня, който се доближи до него. – Сенека
2. Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки. – св.Франциск от Асизи
3. Трите най-съществени елемента на щастието са: нещо, което да правиш; някой, когото да обичаш; нещо, в което да вярваш. – Александър Чалмърс
4. Усмихни се на някой непознат. Това може да се окаже единствената му радост за деня. - Хорас Джексън Браун
5. Има два начина да изживеете живота си: като нещо обикновено или като чудо! – Айнщайн
6. Колкото и да са кратки думите „да“ и „не“, те изискват най-сериозния размисъл. – Питагор
7. Ако искаш да си щастлив за един час, подремни. Ако искаш да си щастлив цял живот, помогни на някого. – китайска поговорка
8. Когато си с гръб към...

балончета
Изречението, с което да постигаш душевен покой


Притча, която ще те научи как да постигаш душевен покой...
Учителят разказвал:

Когато бях млад, ми харесваше да плавам с лодка. Имах малка лодка, сам се носех в нея в езерото и можех да оставам там в продължение на часове.
Един ден седях със затворени очи и медитирах. Красивата нощ се превърна във вълшебно утро.
Изведнъж някаква лодка удари моята. Бях ядосан! Отворих очи и се канех да наругая този, който ме обезпокои, но видях, че лодката е празна. Нямаше върху когo да излея гнева си. Какво можех да направя? Нямах друг избор, освен отново да затворя очи и да намеря вътрешния си покой.
С изгрева стигнах до центъра вътре в себе си. Празната лодка стана мой учител. Оттогава, ако някой се опитваше да ме обиди, аз просто си казвах:
- И тази лодка...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info