header

Собствено Търсене

Четвъртък, 27 Юли 2017    - КОНТАКТИ -    


мишена

Парламентът ще направи нов опит да въведе възможност физическите лица да обявяват фалит, ако изпаднат в невъзможност да плащат дълговете си.
Обединените патриоти внесоха изцяло нов закон за защита при свръхзадлъжнялост на физическите лица.

"Той дава възможност за защита на малкия човек с дългове да не може да бъде ограбван повече", каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров.
Проектът е поредната стъпка към слагане на край на вечния длъжник. Преди две седмици депутатите въведоха десетгодишна абсолютна давност за всички дългове.
"България е една от трите европейски държави без такъв закон, който да позволява на физическо лице, което не може да обслужва кредитите си, чрез съдебна защита да направи нормална рамка на живота си, която да удовлетворява и кредиторите, и него и да прокара черта, след която да може да продължи нормално живота си", обясни патриотът Искрен Веселинов.
За да се възползва от закона, длъжникът трябва да е работил в три от последните пет години.
Предвидената защита е за срок от десет години. За този период съдът обявява несеквестируемост на имуществото и доходите на лицето, което е потърсило защита. От този момент спират да текат всички лихви, неустойки и други такси, които биха могли да бъдат предявени от кредитора.
"Така разтоварваме длъжника от непрекъснато лавинообразно нарастване на дълга, което е абсолютно присъщо на нашето законодателство", обясни Веселинов.
Той даде пример със сегашната ситуация, когато при изплащане на апартамент до третата година се изплащат само лихви. Така, ако на третата година от изплащане на кердита, едно лице остане без работа, ще се окаже, че то дължи повече...

от улицата
Не се бойте от мъката – без нея няма да можете да вкусите щастието


Животът е един. И трябва да го изживеем на максимум. Как да стане това обаче? За съвет може да се обърнем към един от признатите специалисти в тази област – писателя Чарлс Буковски.
За него казват, че пиел повече от необходимото, имал повече любовници, отколкото се смятало за прилично, работел не там, където се приемало за престижно и живеел по начин, различен от този на обикновените членове на обществото. Никога не пишел за неща, за които е приятно да се чете. Текстовете му са пълни с горчилка. Черноработник, пияница… и един от най-умните писатели на ХХ век.

Животът му вдъхновява няколко книги и става повод за безброй клюки. Буковски бил бродяга, пиянде, пощальон, бунтар, журналист, писател, поет. Не всеки може да живее така необичайно и плодотворно, затова нека се вслушаме...

балончета
Какво ни очаква през следващата седмица според звездите - 22 -27 юли


Овен 21 март – 20 април
В събота не предприемайте нищо важно, не си поставяйте тежки и отговорни задачи, не правете рамонти и поправки, от които не разбирате. Може да пострадате при различни дейности изискващи определена квалификация. Не се опитвайте да се покажете майстори в област, в която не сте специалисти. Добре опечете и сварете храната си. Вероятни са стомашни неразположения и вирусни инфекции. От 06 ч. до 12 ч. 30 мин. в неделния ден имаме повече степени на свобода. Сега е момента да направите и бебето, ако искате да му осигурите чудесна карма и живот-награда за минали старания и страдания. Не пътувайте рано сутринта. Следобед навлизате в силен тридневен период. Ако в понеденик станете към 8 ч. може да получите особено усещане за полезното и вредното. Ще...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info