header

Собствено Търсене

Четвъртък, 25 Април 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

Парламентарно представените партии и коалиции и тези, които не участват в Народното събрание, но имат избрани евродепутати, се споразумяха за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на община Пловдив.
В консултациите участваха представители на ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти, ДПС и Воля, както и ББЦ и Реформаторски блок.
Общо 459 са СИК на територията на община Пловдив с 4047 членове. Комисиите са с 7 или 9-членен състав, в зависимост от това колко души са записани в секциите.
По-големите СИК ще работят в секции, където са записани над 500 души. Няма промяна в местата за гласуване, обясни секретарят на община Пловдив Ангелина Топчиева, която председателстваше консултациите.
Възнагражденията са определени с решение на ЦИК. Председателите на СИК ще получат по 66 лв., заместник-председателите – по 60 лв., а членовете – по 54 лв. Допълнително се полагат по 20 лв. за носене на чували с протоколи.
До 22 април партиите и коалициите трябва да изпратят в РИК имената на всички 4047 членове на СИК в...


Акценти

С решение № 80, взето с Протокол № 5 от 13.03.2019 г. на Общински съвет, бяха приети промените в правилата за прием в първи клас, според които ще бъде осъществен електронният прием на учениците в първи клас за учебната 2019/2020 година.

Всички заинтересовани могат да се запознаят с новите правила от публикуваната актуална информация на интернет страницата на системата за прием priem.plovdiv.bg в раздела с „Нормативни документи“.
Критериите и точките, които носят, могат да бъдат намерени в Приложение №2 към наредбата. Както и през миналата година най-голямо предимство получават децата, които имат адресна регистрация на територията на района на...

Общинар
Великденски базар в СУ „Никола Вапцаров“

Голям Великденски базар се проведе в двора на СУ „Никола Вапцаров”. Да го открие дойде кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев. Бяха изложени лакомства и подаръци, редом с традиционните козунаци и писани яйца, както и сувенири, изработени от природни материали. Всичко беше много...

Безплатна „Синя зона“ 4 дни по Великден

Паркирането в „Синя зона“ ще е безплатно през четирите почивни дни по случай великденските празници, които започват от 26 април и продължават до 29-и. Това съобщи директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ инж. Ненко Калакунов.
„Тази седмица в „Синя зона“ монтирахме поредните 10 паркинг автомата и общият им брой вече е 53. Те са...

Обществено обсъждане на финансова помощ за раждаемостта

Обществено обсъждане по Програмата за отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на община Пловдив ще се проведе днес, напомнят от ВМРО в Пловдив.
Началото е от 17:30 часа в залата на Общински съвет на ул.Авксентий Велешки...

Ральо Ралев откри екоурок в училище „Йордан Йовков“

Денят на Земята – 22 април, отбелязаха вчера с урок на открито в парк „Рибница“ ученици от 7, 8 и 9-ти клас на обединено училище „Йордан Йовков”. Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев откри екоурока на тема „Опазване на биологичните видове” и сподели за периодичните проверки, които кметството извършва, съвместно с други институции...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info