header

Собствено Търсене

Сряда, 18 Юли 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

Жалба на екосдружение по отношение на оценката за въздействие на околната среда стопира подготвяното от Община Пловдив мащабно залесяване на близо 650 дка в парк „Отдих и култура“. Новината съобщи кметът Иван Тотев.

„Не съм запознат с мотивите, но най-вероятно ще бъде образувано дело и това ще забави залесяването“, обясни той. По думите му, обикновено такива жалби рядко имат мотиви, а търсеният ефект от тях е просто забавяне във времето на изпълнението на проектите.

Той припомни, че Община Пловдив стартира предпроектни проучвания с Лесотехническия университет, продължили 2 години, на база на които бяха определени местата за залесяване и видовете растителност.

„Става въпрос само за местни видове, които са съществували на съответната територия и които кореспондират с хабитатите в зоната“, подчерта днес градоначалникът.

655 дка общинска земя ще бъдат залесени в рамките на пет години и превърнати в парк. Територията е в покрайнините на Пловдив, западно от Гребния канал.
Стойността на проекта е над 4 млн. и 500 хил. лв. 800 000 от тях се заделят тази година от бюджета на града за кметството на „Западен“, където всъщност ще текат основните процеси по изпълнението на програмата.

Програмата ще се...


Акценти

За седми пореден път в Пловдив ще се проведе детска лятна читалня на открито. Тя започва днес и ще продължи до 27 юни включително. Традиционно притегателното място за любителите на детското четиво остават Пеещите фонтани на Цар-Симеоновата градина. Работното време на откритата читалня е от 10.00 до 12.00 часа. Входът е свободен за всички посетители, съобщи за Дарик организаторът Мария Петрова.

Забавното четене се организира от Центъра за работа с доброволци (“Лайънс клуб – Филипополис“, „Лео клуб – Пловдив“) към Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“ и СНЦ „Писалка и перо“.

Най-новите и интересни книжки и активни карти от издателствата,...

Общинар
В „Коматево“ събират жълти чували от врата на врата

От утре сряда в квартал „Коматево“ ще се събират жълтите чували с пластмасови, метални и хартиени опаковки. Това информираха от ОП „Чистота“.
Гражданите, които участват в пилотния проект на Община Пловдив за разделно събиране на отпадъците „От врата на врата“, трябва да изнесат чувалите тази вечер или утре сутринта не по-късно от...

Ральо Ралев открива нов паркинг

На 19 юли от 10.30 ч. кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев ще открие реновирания паркинг. Той се намира в вмеждублоковото пространство на ул. ”В. Левски”, ул. “Абоба”, ул. “Оборище” и ул. “Сливница”, съобщиха от районната...

Улични ремонти в събота и неделя

В събота, 14-ти юли, EVN Топлофикация стартира ремонт на участък от топлопреносната мрежа в част от улица “Петко Д. Петков“ (срещу IV-то РПУ) – в участъка между ул. „Мали Богдан“ и ул. „Д-р Рашко Петров“. Ремонтните дейности са планирани за периода от 08:00 ч. в събота до 18:00 ч. в неделя. В посочения период движението в този участък ще се...

Ще правят ново осветление на Колодрума

Община Пловдив обяви обществена поръчка за 795 000 лева за изграждането на нова система за осветление в спортна зала Колодрума. 25 хиляди лева от сумата са за избор на строителен надзор.
Поръчката включва демонтаж на досегашното светлинно оборудване и монтиране на ново в рамките на 12 месеца. Оферти могат да се подават до 17 часа на 16-ти...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 




BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info