header

Собствено Търсене

Сряда, 14 Ноември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

Общинските съветници избраха смесена настилка да бъде положена на площад „Централен”.
„За” гласуваха 33-ма от ГЕРБ, Реформаторите и ЗС „Ал. Стамболийски”. „Против” бяха 6-ма съветници от „Обединени патриоти”, а Божидар Здравков от РБ се въздържа. Групата на БСП не участва в гласуването.
Р[/i]ешението бе взето след близо час бурни дебати в зала. По същество това е вариант 2, който е съгласуван с НИНКН.
Проектът включва полагане на гранит около разкопките на античните улици и агората, а останалото пространство да бъде покрито със земелрок.
Слави Георгиев от Обединетите патриоти обясни, че са останали едва няколко седмици до откриването на ЕСК и така са загубени 7 години, през които площадът е можело да бъде завършен.
Кметът Иван Тотев отговори, че времето не е било загубено, а всъщност 6 години е имало подготовка за проекта за реконструкцията на централния площад. Той отхвърли обвиненията, че общината не си е свършила работата.
Ангел Иванов от БСП пък се възмути, че напразно е направен международен конкурс за визията на площада, а накрая работата се извършва на инженеринг.
В крайна сметка в зала бе подкрепено предложението на Пепа Деведжиева от Реформаторския блок. Радио...


Акценти

Общинските съветници отхвърлиха зявлението с подписка от местна инициативна група „Да спасим Гарнизонна фурна и да я превърнем в център за култура и съвременно изкуство, с прилежащ към него парк”. Едва четирима гласуваха „за”, 26 бяха „против”, а 12 съветници се въздържаха.
Председателят на ОбС Савина Петкова обясни, че в Закона за местното самоуправление има разписани срокове, а тази подписка е закъсняла с повече от година.
Няма как да се отмени предходното решение на ОбС, както се иска с подписката, защото заложените средства в размер на 350 000 лв. за бутането на Гарнизонна фурна вече са пренасочени по други пера в бюджета на райнон...

Общинар
Детска площадка в „Източен“ грейна

Детската площадка на „Цариградско шосе“ е обновена и радва хлапетата с весели цветове. Старата настилка бе сменена с мека, каквато изисква наредбата за безопасни детски съоръжения. Монтирани са допълнителни люлки, катерушки и пързалки. Има и ограда, за да са защитени малчуганите.
„Ремонтът на тази площадка е част от годишната ни...

Няма да вдигат цената на билета за градския транспорт

Цената на билета в градския транспорт е едно левче, не е променяна от години и е напълно достъпна за пътниците, считат в общината. За 2019 г. цената няма да се вдига, въпреки че частните фирми, които обслужват 29-те автобусни линии, се надяват на увеличението на билети и карти или на субсидиите, които получават от бюджета, позовавайки се на...

Подлезът на „Гладстон“ ще е затворен 30 март

Подлезът на ул. "Гладстон" ще бъде затворен до март, предупредиха днес от Община Пловдив. В администрацията очакваха ремонтът да приключи до края на декември, но се оказа, че трябва да бъдат сменени цели пана. Това ще забави строителните работи, а хората ще продължават да висят в задръствания. Реконструкцията се прави, защото има големи...

Димитър Колев награди победителя в конкурса за най-добра снимка

Ванина Костадинова е големият победител в конкурса на район „Западен” за най-добра снимка на тема „Пловдив – споделени делници. Градът и хората“. Семейството й получи днес своята награда – чисто нов велосипед, лично от кмета на района Димитър Колев. Наградата е осигурена от фирма "Макском", които са партньори на конкурса.
Конкурсът...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info