header

Собствено Търсене

Понеделник, 24 Септември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

Неделя е финалът на празниците на резервата, които продължават вече цяла седмица. От сутринта на ул. „Стръмна“ /малката уличка на гърба на Историческия музей/ занаятчиите и майсторите от пловдивския Куклен театър показват изработените от тях кукли. Пленерът се провежда до 17 часа.
За малките на Лапидариума /до Балабанова къща/ има стена за катерене и батути. Могат да се забавляват до късна вечер.
От 11 до 21 часа Занатаятчийската камара предлага своите произведения на ул. „Съборна“ и „Д-р Стоян Чомаков“. По същото време до 23 часа ще имате възможност да опитате от вкусотиите, подготвени от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ и фермерски пазар на ул. „Тодор Самодумов“ №2 (паркинг Музикална академия).
„Радостни обреди“ се включват в празниците с „Море от любов“ за младоженците и техните гости между 16 и 17 часа на ул. „Съборна“.
В 19 часа „Бистришките баби“ ще изнесат концерт на Римския стадион, а в 20 часа ще има кино над тунела. В 19,30 ч. ще се насладим на концерта на Kutsulan , в 20,30 ч. - на Alia X, в 21:30 ч. – на Irfan , всички – на Небет тепе. Любителите на фотография могат да видят изложба Оld town new facе в Стария...


Акценти

В проведеното на 18.09.2018 г. текущо класиране за прием в детските заведения на град Пловдив взеха участие 824 деца. От тях най-много са децата на яслена възраст – 515. За първа възрастова група заявления за участие в класирането бяха подадени за 165 деца, за втора – 88, за трета подготвителна група – 36 деца и 20 деца кандидатстваха за четвърта подготвителна група.

За класирането бяха обявени общо 675 свободни места, като 262 от тях за децата в яслена възраст, 124 – за първа възрастова група, 68 – за втора възрастова група, 131 – за трета подготвителна група и 90 места за четвърта подготвителна група.
Класирани бяха общо 394 от кандидатстващите – 251...

Общинар
В „Тракия“ атлети мерят сили в атрактивно състезание

Фитнес зоната на булевард „Освобождение“ в район „Тракия“ /близо до кметството/ ще посрещне атрактивно състезание в неделния 23-ти септември.
Най-изявените участници ще получат, не само интересни предметни награди, но и предложение да бъдат част от неуморния отбор на „Титан“.
Калистениката представлява тип упражнения като...

С голям празник откриха седмицата на мобилността в район „Южен“

Днес на площадката по безопасност на движението в район „Южен” се проведе състезание с велосипеди под надслов „Комбинирай, движи се“. В състезанието с велосипеди взеха активно участие ученици от IV-ти до VII-ми клас от: ОУ „Яне Сандански“, НУ „Св. Климент Охридски“, СУ „Бр. Миладинови“.С множество награди, грамоти и медали приключи и...

С игри отбелязаха Седмицата на мобилността в „Росица“

С много игри, свързани с безопасността на движението по пътищата, отбелязаха Седмицата на мобилността в детска градина „Росица“. Гост на събитието бе кметът на район „Западен“ Димитър Колев.
Децата показаха, че прекрасно познават правилата за движение по пътищата. На специално създадена за целта площадка във вътрешния двор на...

Започна седмицата на мобилността в „Южен“

Ученици от Професионална гимназия по машиностроене и ученици от Професионална гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров“ посетиха базата за производство на велосипеди в район „Южен“ , където експерти от дирекция „ЕУО“ при Община Пловдив и от Екологията на район „Южен“ разясниха екологичните предимствата на младежите от 12...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info