header

Собствено Търсене

Неделя, 27 Май 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

Тържествата по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост традиционно започват на площад „11-ти май“ пред ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“. Това съобщиха от общинската администрация.
От 9.00 ч. до 9.45 часа ще бъдат връчени Почетен знак на град Пловдив, Почетна значка на град Пловдив и грамоти в Актовата зала на гимназията.
От 9.00 ч. до 9.55 часа е Празничната литургия в храм „Св. св. Кирил и Методий“, отслужена от Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.
В 10.00 часа вратите на храма се отварят и към площада се отправят официалните лица, гости и свещениците. Точно в 10.00 часа е откриването на тържеството с химна на Република България.
10 минути по-късно празнично слово ще произнесе началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова. В 10.15 часа пред паметника на славянските равноапостоли започва празничен молебен, отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай.
В 10.25 часа ще бъдат положени венци и цветя. Пет минути по-късно е началото на шествието към площад „Централен“. То ще се води от Мажоретен състав при СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Духов оркестър Пловдив и знаменна група от ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, носеща иконата на Св. св. Кирил и Методий.
Около 11.40 часа на...


Акценти

На 15.05.2017 г. Община Пловдив сключи договор за изпълнение на проект „Разработване на „Програма за подобряване на качеството на атмосферния въздух на територията на Община Пловдив“ и План за действие към същата за периода до 2023 г.“ , се посочва в питане до кмета Иван Тотев от зам.-председателя на Общинския съвет Камен Шишманов.

В процеса на изпълнение на горецитирания проект беше разработен проект на Програма за подобряване на качеството на атмосферния въздух на територията на Община Пловдив и План за действие за периода 2018 – 2023 г. Общественото обсъждане на разработения Проект за подобряване на качеството на атмосферния въздух на...

Общинар
Ральо Ралев открива детска площадка

В понеделник от 10.30 часа в парк „Сърнена гора” (зад жилищен блок на бул. „България" № 99-113), кметът на район „Северен”щадка инж.Ральо Ралев ще открие нова детска площадка. Тя е изцяло съобразена с изискванията на Наредба №1/2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за...

МГЕРБ раздаде в Пловдив специални брошури за българския език

Младежката организация на Политическа партия ГЕРБ в град Пловдив осъществи инициатива по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост под надслов „УВАЖАВАЙ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК, ИЗПОЛЗВАЙ КИРИЛИЦАТА!“.
Навръх празника момичетата и момчетата от Младежи ГЕРБ Пловдив-град раздадоха на пловдивчани и гостите...

Гласуваха 180 000 лева за МБАЛ „Свети Мина“

Общинският съвет на Пловдив отпусна 180 000 лева на МБАЛ „Свети Мина“ под формата на заем. Средствата са за покриване на задълженията на лечебното заведение към общинския бюджет.
Предложението беше прието с 25 гласа 4 “за“, 1 „против“ е 0 „въздържал се“.
МБАЛ „Свети Мина“ беше слята с болница „Свети Пантелеймон“, а персоналът на...

Ральо Ралев се ерещна с председателя на неправителствена организация на хората с увреждания

Кметът на район ,,Северен” инж. Ральо Ралев и неговият заместник д-р Красимир Асенов, се срещнаха с председателя на СНЦ ,,Надежда за достоен живот” Веска Младенова. Обсъждането на достъпната среда беше сред основните акценти на разговора им, като идеята е при изграждане на инфраструктура за хора с увреждания в проектирането да...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info