header

Собствено Търсене

Събота, 19 Януари 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

Обществена поръчка за 9 милиона 875 хиляди лева без ДДС за проекта „Модър Царевец“ е обявена от днес. Тя включва изработването на инвестиционен проект, строителство и надзор на подлез между улиците Царевец и Модър под жп линията София - Пловдив и изграждането на Южната тангента в Пловдив.
Реализирането на проекта „Модър-Царевец” и пътната връзка към него е от изключителна важност за жителите на районите „Южен” и Район „Западен”. Изграждането на пътната връзка ще съкрати времето за предвижване и ще облекчи движението в централната градска част на града.
Обектът започва от кръстовището на бул.”Коматевско шосе” и свършва на кръстовището с бул.”Хаджи Димитър”. Проектът трябва да бъде изпълнен за три години. Срокът за подаване на оферти е 25-ти...


Акценти

Откриващият уикенд на Европейска столица на културата предизвика голям медиен интерес. През последните дни обширни материали се появиха в почти всяка страна на Стария континент, в САЩ, Китай, Индия, Русия и т.н. Сред са Фигаро, The New York Times, „Euro News“, La Repubblica, „Daily Telegraph“, “Deutsche Welle”, RAI TV, The EconomicTimes, ZDF и ARD, също „France-Presse“, „Reuters“, „ТАСС“, китайската агенция „Xinhua“ , Associated Press.
Последните два дни над 120 международни публикации показват откриването в Пловдив като начало на културната програма за 2019-та на Стария континент с много снимки, видеа и журналистически коментари.
Ето и цитати на по-популярните от тях: „Бляскаво шоу с участието на...

Общинар
Пускат движението по бул. „Цар Борис III Обединител” в понеделник

Движението на моторни превозни по бул. „Цар Борис III Обединител”, в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“ до Тунела, ще бъде пуснато на 21 януари (понеделник), съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.
Дотогава остава в сила временната организация на движение, въведена във връзка с...

Прокарват ново осветление на Бунарджика

От днес е затворен за пешеходци старият римски път на Бунарджика. Ще се прекара електрозахранване, да бъдат поставени стълбчета за осветление и алеята да бъде с изцяло ново осветление. От старите над 80 стълба са останали 5-6. Премахват се части от старата настилка, за да може комуникациите да бъдат поставени под земята, след което паважът...

Ральо Ралев започна ремонт на ДГ „Славей“

Ремонтни дейности започнаха в ДГ „Славей”, съобщи кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев. Те обхващат цялостно обновяване на физкултурния салон, както и външната прилежаща част на площадката до салона. Предстои премахване на мазилката, цялостна шпакловка с полагане на мрежа по стените, грундиране и цялостно боядисване на стените...

ВиК ремонт затваря част от ул. "Царевец"

Източното платно на ул. "Царевец" в участъка от ул. "Йордан Гавазов" до бул. "Пещерско шосе" се затваря за движение на 14 януари /понеделник/ от 09:00 ч. до 16:00 ч., съобщиха от ОП "Организация и контрол на транспорта". Причината е авариен ремонт на магистрален водопровод.
Маршрутът на автобусни линии №10, 37 и 222 от общинската транспортна схема се...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info