header

Собствено Търсене

Неделя, 25 Февруари 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

Седем милиона лева ще инвестира Община Пловдив за текущи ремонти на улици и булеварди. Обществената поръчка е обявена, а офертите ще бъдат отворени на 27 март, за да може, ако няма обжалване, избраните фирми да започнат работа най-късно през май - юни.

Списъкът на улиците не е оповестен и вероятно ще бъде даден на изпълнителите, след като се подпишат договорите. Поръчката е разделена на три обособени позиции. За 3 млн. лева с ДДС ще се възстановяват уличните настилки в районите „Северен”, „Източен” и „Централен”. Още 3 млн. лева са предназначени за асфалт в „Западен”, „Южен” и „Тракия”. За 1 млн. лева ще ремонтират улиците в „Коматево.
Фирмите ще се избират по най-ниската предложена цена, което е прието от години за основен критерий. Асфалтът трябва да бъде положен за срок от шест месеца. Само за „Коматево” искат поръчката да бъде изпълнена за 90 дни, тъй като е по-малка.
Ремонтите включват премахване на старата износена настилка, подсилване на пътната конструкция там, където това е необходимо, изравняване на основата на места, където има слягане. Едно от изискванията към фирмите е да слагат армираща мрежа със стъклени нишки в зоните на автобусните спирки и „стоп” линиите, при кръстовищата и пешеходните светофари, за да...


Акценти

Реалният старта на проекта „Модър - Царевец“ ще е през месец ноември. Това прогнозира в интервю за Дарик районният кмет на „Южен“ Борислав Инчев.
„Очакваме до два месеца да приключат всички процедури по отчуждаването на имотите, защото някои от собствениците обжалват сумите, които са им определени като обезщетение и Административният съд трябва да се произнесе по казуса. На този етап цялата сума за реализацията на проекта не е необходима, защото обектът ще се реализира не само в една бюджетна година. Най-вероятно, когато имотите станат собственост на Община Пловдив, с решение на ОбС ще бъдат предвидени средства за обявяването на...

Общинар
Поредният нов паркинг в „Западен“

Завърши изграждането на новия паркинг на улица „Никола Чернишевски“, съобщи кметът на район „Западен“ Димитър Колев. Съоръжението се намира пред номер 11 и е с капацитет 15 автомобила. Това е и поредният паркинг, изграден от районната администрация.
„Тук имаше гаражи, които премахнахме и на тяхно място изградихме този паркинг. Ще...

Общината готова за снега

Община Пловдив е в пълна готовност за прогнозираните от метеоролозите валежи от сняг и застудяването през уикенда и началото на следващата седмица. Това заяви директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов след края на свиканото от него заседание на оперативния щаб за зимно поддържане на града.
Още в навечерието на зимния сезон...

Нов главен архитект в район "Централен"

Арх. Петър Петров е новият главен архитект в район "Централен". Досегашният титуляр Васил Василев е подал оставка по лични причини и е напуснал администрацията. Той зае тази длъжност през март 2016 г., след като спечели конкурс в надпреварата с арх. Емил Жечев.
Петър Петров е сложен на поста с временна заповед. Досега също е работил в...

Ральо Ралев премахва незаконни постройки

Продължаваме с изпълнението на заповедите по премахване на незаконни постройки на територията на район “Северен”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Съвместно с Трето РУ “Полиция” при ОД на МВР – Пловдив, принудително се събориха две постройки:
1. Незаконно поставено ВПС (гараж) на държавна собственост, на територията на...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info