header

Собствено Търсене

Понеделник, 20 Май 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Българските новини

Стоянка Мутафова най-после изпитала щастието да бъде баба, макар внуците ѝ да не били точно нейна кръв. Така вече можели да се обръщат към нея децата на нейния кандидат-зет Павлин, в когото щерка ѝ Муки е влюбена от почти 1 година.
Мутафова се шегувала, че и тя била баба, колкото Ламбо бил дядо, защото Стефан Данаилов също има доведени внуци, които са деца на доведения му син Росен Цанков - син на съпругата му Мария от брака ѝ с режисьора Вили Цанков. Приятелят на Мария Грубешлиева има зад гърба си два брака и два развода, както и наследници в Америка. През студените месеци от годината Павлин е при тях, отвъд Океана, но съвсем скоро щял да се върне отново у нас, за да бъде при своята любима. Самата Муки също приемала наследниците му като свои и изобщо не ѝ пречело, че имал богата любовна биография.
С Павлин щерката на Мутафова се срещнала случайно през миналото лято в Царево, където тя и майка ѝ представяли биографичната книга на театралната легенда. Не било любов от пръв поглед, тъй като двамата имали ученическа авантюра още в гимназията, но после той заминал за Щатите да си търси късмета и пътищата им се разделили. Романтикът бързо преживял разлъката с щерката на Мутафова, за която днес казва, че е голямата му любов, но в промеждутъка от...

Кладенецът край пернишкото село Гърло е загадка, която и до днес мъчи изследователите. В него няма вода и не е имало поне през последните 3 хилядолетия. Изграден е на няколко нива със съвършена строителна техника само от дялани камъни без хоросан и без замаски.
Може би е направен около XII век преди новата ера, а може би още по-рано.
Кладенецът е единствен по рода си както в България, така и в другите страни от Балканския полуостров с изключение на подобно съоръжение на остров Кеос, Гърция. Около 100 такива кладенци има на италианския остров Сардиния, както и в Тунис и един на Крим. Според експерти устройството и начинът на действие на кладенеца телескоп е аналогично на съвременните рефлекторни телескопи, използвани за научни наблюдения в обсерваториите.
Наблюдаваната звезда или съзвездие се вижда през „небесния отвор” в горната част на камерата край село Гърло. На дъното на кладенеца, точно под небесния отвор, е имало параболично метално огледало от мед, сребро или злато. Възможно е огледалото да е било залято с вода. Наблюдаваният обект се отразявал в огледалото, а на пръстенообразната площадка в камерата древният астроном е провеждал астрономическите измервания. От площадката жрецът астроном удобно е правил своите наблюдения, разполагал е уреди за...

Репортер
ТИР с 200 прасета се обърна в канавка до Бургас

ТИР с 200 угоени прасета се обърна в канавка и затвори Ришкия проход, съобщиха от МВР. Камионът е пътувал за кланица в Бургас. Трафикът се пренасочва към Айтоския проход, пише "24 часа".
Пътният инцидент е станал снощи около 19 часа, когато тирът попаднал в канавка и се килнал настрани. Уплашените животни се разбягали, част от тях все още не са открити. Те се...

Задават се дъжд и гръмотевици

Значителна облачност ни очаква в понеделник. Около и след обяд ще се развива и купеста, и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали. По-голяма вероятност за гръмотевични бури има в Източна България и Стара планина. Ще се появи слаб, в планинските райони - до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса.
В...

В Светлата седмица не се палят свещи за починали

Седмицата след Възкресение Христово се нарича Светла в чест на радостта от великото събитие.
Според Светото Предание, след като възкръснал Иисус Христос слязъл в ада, освободил и извел от там душите на старозаветните праведници. Църквата вярва, че Той ги е освободил от първородния грях, изразяващ се в непослушанието към Бога на прародителите Адам и...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info