header

Собствено Търсене

Сряда, 18 Юли 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Пловдивски новини

Изпепеляваща любов, започнала със сайт за запознанства и църковен брак, завърши с побоища, полиция и съд. Със случая на пловдивчаните Иван Димов и Гергана Стоянова са се заели специалистите от фондация „Джендър алтернативи”. Срещу насилника вече имало издадена ограничителна заповед и той нямал правото да доближава бившата си половинка, съобщи Рада Еленкова- Рашева от фондацията.
Жертвата на 52 години се запознала с партньора си половин година по-рано по интернет. Мъжът бил с цели 10 години по-млад от нея, но искрата между двамата пламнала. Те започнали да си пишат в продължение на 3 месеца, след което заживели заедно. Иван запознал Гергана с родителите си и няколко месеца по-късно двамата сключили църковен брак. През краткото време, в което живеели заедно, жената давала парите за храната и ги издържала. Не след дълго обаче тя разбрала, че Иван е бил осъждан, като наказанието му е било „пробация”. Това се случило, защото след брака им мъжът започнал да й крещи и да показва агресия. В същото време, когато я водел при родителите си, той бил кротък и не си позволявал избухвания. Но пък баща му започнал да я напада словесно, като й...

Одобреният за концесионер на летище Пловдив китайско-български консорциум, доминиран от Хайнан, няма да подпише договора за управление на аеропорта.
Последният възможен срок за това изтича утре, но никой от групата не е заявил намерение да се яви в Министерството на транспорта. Китайците явно са загубили интерес към сделката след внезапната смърт на президента на корпорацията Уанг Жиан, който загина преди 3 седмици при нелеп инцидент във Франция. Освен това се разбра, че в последната година бизнес групата е натрупала огромни дългове и съкращава инвестиционната си програма по цял свят.
След отпадането на класирания на първо място кандидат по процедура от ведомството би трябвало да поканят втория. В случая това е подкрепеният от Община Пловдив консорциум между транспортния гигант ПИМК и Тракия Икономическа зона, в която водещи партньори са Сиенит и КЦМ.
Очаква се решение по казуса още утре да вземе министърът на транспорта Ивайло...

Репортер
Дуел на виртуози довечера на Античния театър

Двама виртуозни пианисти излизат довечера на Античния театър, в уникален „пиано дуел“ в рамките на „OPERA OPEN“, а публиката ще реши кой е по-добрият!
В шоу формата, обиколил най-големите зали по света, се...

Осветените мощи на Св. Андрей в „Св. Марина“

Празнична архиерейска света литургия беше отслужена от 09.00 часа в деня, в който честваме паметта на света великомъченица Марина – 17 юли. Църковният ритуал се състоя в едноименния храм беше възглавен от от...

Първа копка на нов парк в „Тракия“

Първа копка на изграждането на новия парк в „Тракия“ направиха кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на района Костадин Димитров. Бившето цирково пространство между булевард "Освобождение" и ул. "Григор Божков",...

Започна обновяването на парка в квартал „Изгрев“

Най-големият парк в квартал „Изгрев“ ще бъде облагороден, съобщи кметът на район „Източен“, Николай Чунчуков. Строителните екипи вече влязоха в зоната на улица „Босилек“, за да извършат нейното обновяване.

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info