header

Собствено Търсене

Четвъртък, 25 Април 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Пловдивски новини

Бебето, намерено между две коли на паркинг в района на Централна гара в Пловдив, е изоставено от майка му заради недоимък. Това е обяснила жената пред разследващите, стана ясно на брифинг по случая, даден в сградата на Областното управение на МВР Пловдив от директора на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков и районният прокурор Чавдар Грошев.
26-годишната Галя има още едно по-голямо дете и след като оставя 6-месечния Мохамед в района на гарата, където тя често е просила, заминава за родното си място - старозагорското село Обручище. Именно там е и открита от полицейските служители. За 24 часа са задържани и двамата родители на бебето.
Малкият Мохамед е роден в края на декември, миналата година. Майка му и баща му - Галя и Григор, живеели на семейни начала, без брак, от 3 години.
Мохамед има изключителен късмет, защото когато е оставен от 26-годишната си майка между две коли, е можел да бъде прегазен от друг автомобил, който се е опитвал да паркира на мястото. Случаен човек го вижда на асфалта и така спасява живота му.
Срещу бащата на малкия Мохамед, който е от Кричим, засега няма да бъдат повдигнати обвинения, защото...

Европейският съд по правата на човека в Страсбург определи привременни мерки на българското правителство за 16 роми от пловдивското село Войводиново, повечето от които деца.
Те бяха прогонени от домовете си след като братята Пакетови пребиха военнослужещия Валентин Димов на 6-ти януари тази година. 16-тимата са част от общо 55 жители на Войводиново, жалбоподатели по делото Пакетова и други срещу България.
Съдът определя българското правителство да предприеме необходимото за алтернативно настаняване на жалбоподателите, като гарантира, че децата няма да бъдат излагани на условия, които са нечовешки и унизителни.
Кабинетът трябва да предприеме мерки за разглеждане на техните молби за общински жилища, които са подадени в средата на февруари до кмета на община Марица, но отговор не е получен, въпреки че с искането им са сезирани също областния управител на Пловдив и министърът на труда и социалната политика. Съдът изисква да бъде информиран по- най- бърз начин за предприетите действия.
По отношение на останалите 39 жалбоподатели Европейският съд не указва привременни мерки, но дава...

Репортер
Козунаци ще раздават в клуба на ВМРО

Приятелски футболен турнир под надслов "Заедно за децата и спорта" се проведе вчера, организиран от ВМРО-Пловдив, съвместно с ФК Пловдив Сити. Участие взеха 60 деца на 6-годишна възраст. Специални гости бяха...

Блъснат от градски автобус пешеходец почина в болница

Възрастният мъж, който вчера беше блъснат на пешеходна пътека от автобус на градския транспорт в ж.р. „Тракия“, е починал в болницата.
81- годишният пенсионер е откаран в здравното заведение в тежко състояние...

Ральо Ралев се срещна с жители на саниран блок

Среща с живущите на бул.”Дунав” №34, 36 и 38 в кв.”Кършиака” проведе кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев. Поводът беше завършеното саниране на жилищния им блок
Те изразиха удовлетворението си от...

Пуснаха на свобода Вълчо-младши

Вълчо Арабаджиев е на свобода. Наследникът на Ветко и Маринела Арабаджиеви е платил гаранцията си от половин милион лева. Той е един от петимата обвинени по делото срещу майка му и баща му. Обвинен е за участие в...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info