header

Собствено Търсене

Четвъртък, 25 Април 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Архив на статии от категория -> България

13 държавни университета вдигат таксите

13 държавни университета вдигат таксите

13 държавни висши училища вдигат размера на таксите за обучение от 30 до 270 лв. (от 5% до 63% ) спрямо сумите за миналата учебна година. Това реши Министерският съвет, след като утвърди таксите за кандидатстване и за обучение на студенти и докторанти за новата академична 2019/2020 година.
Най-голямо е увеличението в ТУ Габрово. Бъдещите студенти на ВУЗ-а в задочна форма на обучение в техническите науки ще плащат 270 лв. повече спрямо предходната година.
Увеличение на таксите има и в Техническият университет – Варна, където част от...

>>>

„Ало, Банов съм, ще се женя!“

„Ало, Банов съм, ще се женя!“

Бурната любов, която тресе културното министерство от близо три години, навръх Велики четвъртък ще завърши със сватба. Шефката на политическия кабинет по време на министър Вежди Рашидов, бившата журналистка Ива Петрони, завъртя до умопомрачение главата на тогавашния му зам.-министъра и сегашен министър Боил Банов.

Точно навръх Коледа двамата изоставили семействата си и заживели на семейни начала. И двамата са на зряла възраст, та не им отива да си зареждат семействата, да си наемат квартира и да обърнат гръб на законните си...

>>>

Лютви Местан се бил заключил в колата си

Лютви Местан се бил заключил в колата си

„Нашата Еджринка я няма и никога няма да се върне!“. Това каза през сълзи майката на 6-месечното бебе, което загина при катастрофата с Лютви Местан край Маказа.
„Аз го видях! Не спря на стопа и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило дни по-късно”, каза още пред Нова телевизия майката на момиченцето - Емине Ахмед.
„Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала”, казва бащата на бебето - Юсеин Ахмед.
„Когато пристигнах на...

>>>

Варна гони Пловдив по население

Варна гони Пловдив по население

Шест областни центъра са увеличили през миналата година броя на жителите си. Към Варна, Велико Търново, Кърджали, Пловдив и София, които увеличиха населението си и през 2017 година, се присъединява Търговище. Това показва проверка на БТА на данните за населението по градове и пол към 31 декември 2018 година на Националния статистически институт.

Според справката от общо 257 български града само 28 са увеличили броя на населението си през изминалата година. В останалите 229 града населението намалява с различен брой хора, показват...

>>>

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info