header

Собствено Търсене

Вторник, 12 Декември 2017    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Архив на статии от категория -> Пловдив

Две жени открити мъртви в домовете им

Две жени открити мъртви в домовете им

Две жени са били открити вчера мъртви в Пловдив. В ЖР „Тракия“около 15 часа в общинско жилище е била намерена издъхнала 58-годишна жена. Няма данни за насилие, вероятно е починала от инфаркт или инсулт. Тялото е откарано за аутопсия.
Отново вчера в центъра на града е била открита издъхнала жена, която е над 80 години. Роднините, които отишли да я навестят, се ужасили, като видели всички прозорци и врати отворени. В стаята нямало и отопление, старицата е починала от...

>>>

От къде е дошло „От играчка-плачка”!

От къде е дошло „От играчка-плачка”!

На 12 декември 1941 г. правителствата на Германия и Италия изпращат декларация до посланиците си в София с настояване българското правителство да обяви война на Англия и САЩ.

На следващия ден Българското народно събрание се събира на извънредно заседание и обявява война. Втората световна започва. Хвърлени са 45 265 разрушителни и запалителни бомби над страната ни. Част от тях са със закъснител, за да избухнат по-късно, когато хората са напуснали скривалищата. Малцина българи днес знаят, че изразът играчка-плачка идва от...

>>>

Кучета от сой в зала „Олимпиада”

Кучета от сой в зала „Олимпиада”

Над 150 кучета от елитни породи взеха участие в Международната киноложка изложба в събота в зала „Олимпиада“.

Имаше четириноги от цялата страна, също и и от Сърбия, Молдова, Израел, Украйна и другаде.
Дефилираха померани, чао-чао, добермани, йоркширски териери, той пудели, кокер шпаньоли, пинчери, московски стражеви кучета, бултериери и други.
Беше проведен специален конкурс за немски шпиц. Бяха оценявани по възраст и породи, а кучетата със сертификати се състезаваха в работен и шампионски клас.
Проведе се и...

>>>

Пременени майстори се събират на еснафски празник в Стария град

Пременени майстори се събират на еснафски празник в Стария град

Еснафския празник „Свети Спиридон” ще отбележат днес занаятчиите в Пловдив. В двора на Етнографския музей ще бъде възпроизведен техен ритуал по връчване на майсторските свидетелства, правен още по време на Възраждането.
Преди това ще има празнично шествие по улиците на Стария град и градската чаршия, с освещаване на параклис „Св. Спиридон“ в църквата „Св. Петка“ от 11 часа.
Денят на Св. Спиридон е известен в страната като „Денят на майсторите“. Почита се като закрилник на грънчарите, керемидчиите, тухларите, обущарите,...

>>>

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info